עסקנים חרדיים מביעים חשש מעסקה זו שמשמעותה היא שצביונה של העיר חריש תהיה חילונית
שאול כהנא 03.04.2013בעוד שהציבור החרדי עדיין לא התאושש מההפסד הצורב של 'ועד הדיור המאוחד' שהותיר אחריו אדמה חרוכה עם 3,500 משפחות חרדיות שנשארו ללא קורת גג, העמותות החילוניות דוהרות קדימה ומבקשות להשפיע על צביונה של העיר חריש.
לפי הפרסום ב'דה-מרקר', מינהל המגורים ועמותת חריש הירוקה, המייצגים את הציבור החילוני בחריש, חתמו על אופציה לרכישת קרקע נוספת בחריש לבנייה של כ-600 דירות נוספות.
ההערכות הן כי ההסכם נחתם עם חברת דונה שזכתה במכרז מינהל מקרקעי ישראל לבנייה של כ-503 דירות, או לחלופין עם חברת אשדר שזכתה במכרז לבנייה של 490 דירות. במסגרת תקנת שבס אפשר להגדיל את הפרויקט בעוד כ-100 דירות.
בשבועות האחרונים החלו העמותות בשיווק 150 הדירות הראשונות בפרויקט לפי מחיר של כ-660 אלף שקל לדירת 100 מ"ר. עמותת חריש הירוקה זכתה במכרזים של מינהל מקרקעי ישראל לבנייה של 593 דירות בחריש, לפי מחיר של 112 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור כולל פיתוח. את הדירות שיווקו העמותות במחיר של כ-630 אלף שקל לדירת 100 מ"ר.
לגבי המחיר ש'חריש הירוקה' מוכנה לשלם בתמורה לדירות, אין מידע בדוק אולם הערכות הן שהמשא ומתן עם החברות התנהל על בסיס מחיר של 40 אלף שקלים, סכום אותה הציעה העמותה בקרקע הראשונה שזכתה בו מטעם 'מינהל מקרקעי ישראל'.


