הניצחון של גור, ההפסד של כלל הציבור

גור מנסה לרתום את כלל הציבור החרדי למאבק מקומי בערד בו תנצח ללא ספק. אבל מי שישלם את המחיר יהיו אלפי הזוגות הצעירים שיתחתנו בשנים הבאות והאלפים שמתגוררים היום במרתפים, במחסנים ובדירות מחולקות

דאג לביטול התכנית. ראש עיריית ערד, עוה"ד ניסן בן חמו | צילום: Talucho, פלאש 90

לפני הכל ייאמר בבירור: פגיעה בבית כנסת, כל פגיעה בבית כנסת, מחייבת תגובה מיידית וחד-משמעית. אבל… כאשר חסידי גור בערד מלינים על-כך שאנשים שאינם שומרי תורה ומצוות נכנסו לבית הכנסת "שלהם" עם מכשירים סלולאריים בתפילת שבת קודש, הם לא יכולים להעלים את מה שהם עשו למתפללים הקודמים בבית הכנסת הזה לפני שהפך להיות "שלהם" בכוח הזרוע.

אגב, גורמים בעיריית ערד הכחישו את סיפור מכשירי הטלפון וטענו כי מדובר במתפללים שאינם נמנים על חסידי גור שרק ביקשו להתפלל במקום. אז נכון. גם במקרה הזה תהיו בטוחים שגור תנצח את ראש העיר שדורש, ובצדק, שבית הכנסת המרכזי ישרת את כלל ציבור התושבים ולא רק את חסידי גור.

גור תנצח כי ליצמן לא נוהג להפסיד. גם כשהוא נסוג לאחרונה בכמה תחומים, אם זה מול תעשייני המזון במאבק על הסימון הבריאותי ואם זה מול חברות הביטוח במאבק על הביטוח הסיעודי. מי שחושב שליצמן הפסיד טועה ובגדול. או שהנסיגות שלו היו מתכוננות או שהוא נסוג כדי להשיג הישגים אחרים. גם במקרה הזה, אם מר בן-חמו, ראש עיריית ערד, חושב שיש לו סיכוי, כדאי לו לחשוב פעם נוספת.

ערד תהיה בסופו של דבר עיר חרדית. זה עניין של זמן. אבל זה הולך לשם. וזו בדיוק הבעיה עם "המחאה הגדולה" שיוזמת חסידות גור בעקבות אותו אירוע בשבת האחרונה. אירוע שהביא את 'המודיע' לכתוב על ערד לאחר תקופה ארוכה בה לא סוקרו העימותים בעיירה הדרומית בעיתון הבית.

נו, אם כך מה הבעיה. הבעיה היא שהניצחון של גור הוא ההפסד של כולנו. תארו לעצמכם מה אומר לעצמו ראש עיריית קריית מלאכי למקרא הכותרות בהמודיע? ומה יגידו ראשי ערים אחרים אם אכן יצטרף הציבור החרדי למאבקם של חסידי גור בערד…

ראשי הערים לא מבדילים בין חסידי גור לליטאים. הם גם לא נדרשים להבין לפרטי פרטים את המאבק בערד. זה לא מעניין אותם. מבחינתם כל החרדים הם גוש שחור ומסוכן שיש למנוע את כניסתו לעריהם. אף אחד מהם לא ינסה ללמד זכות על החרדים בערד.

ראש עיריית נצרת עילית משווע להתיישבות חרדית במקום בניסיון להציל את העיר ולשמור על הרוב היהודי שלה. אבל כמה כמוהו יש? מה יאמרו ראשי הערים של טבריה, לוד, עפולה ואפילו כרמיאל? מה יאמרו התושבים באותן ערים? הם הרי ילחמו בכל דרך כדי למנוע מהציבור החרדי להתגורר בשכנותם.

אז ככה, או שליצמן רואה כיצד הח"כים במפלגתו מנסים לכפות על ראשי הערים שכונות חרדיות באמצעות משרדי השיכון והאוצר, והוא מעדיף לכפות על הממשלה הקמת ערים חרדיות (דבר מבורך מאוד לכל הדעות), או שהוא גורר את כל הציבור החרדי למאבק מקומי ואינו מודע להשלכות הרוחב של המהלך.

כך או כך, למצוקת הדיור החרדי לא תצמח מכך כל תועלת. אלא אם כן יש די דירות בערד לקלוט את עשרות אלפי הזוגות הצעירים של השנים הקרובות.

ולפני שתמהרו לדבר על חילול הקודש, חילול שבת וכל שאר המילים הגבוהות. נסו לענות על השאלה הבאה: איפה המחאה נגד חילולי השבת המתוכננים או שהתקיימו ברכבת ישראל? מי שלא דרש ודורש מחאה כלל ארצית של כל הציבור החרדי, מאיזה טעם שלא יהיה, לא יכול לקום ולטעון נגד מי שחושבים שהמאבק של חסידי גור בערד חייב להתנהל הרחק מאור הזרקורים.

אגב, ליצמן אמר הבוקר לארי המניק ברדיו קול ברמה כי כמעט הגיע להסכם עם ראש עיריית ערד, אלא ש"לפיד פוצץ את ההסכם". נו, כבוד שר הבריאות, ככה משחקים לידיו של לפיד? הרי זה בדיוק מה שלפיד רוצה – להשחיר את פניה של היהדות החרדית. אתה רוצה לעזור לו?!

9 תגובות ל: "הניצחון של גור, ההפסד של כלל הציבור"

  1. תודה על האומץ !

  2. מי שחילל את בית הכנסת זה גור שגירשו מבית הכנסת האשכנזי מרכזי בערד מתפללים שהקימו את בית הכנסת מזרם הכיפות הסרוגות ואת חסידי חב"ד. במשך חודשים הגיעו גור והפריעו לתפילות של כלל הציבור בבית הכנסת ואף הפריעו בשבתות חתן שנערכו בבית הכנסת, הפריעו לחזן. עכשיו כשתושבי ערד מוחים על השתלטות גור על בית הכנסת האשכנזי מרכזי, פתאום גור הופכים את עצמם לקורבן, פשוט בושה של הגורנישטים מגור.

  3. כל הכבוד על האומץ אני מכיר בחיפה ביכנס שהם הכוונה לגורים כמובן ביקשו רק להתפלל אחרי כמה שבועות הם הגיעו עוד ועוג ולאט לאט זה שינה נוסח לספרד ואחכ הצקות ואחכ אלימות מילולית ואחכ פיזית!!! ובסוף העפת הגבאי והשתלטות מלאה זה קרה גם בבב ויש גם סרטונים בבב איך הם מפריעים לאברכים ללמוד בכדי שיעזבו את הביהכנ אז בא נאמר את האמת כולנו יודעים את זה וגם דרעי וכו רק שהם מפחדים מליצמן !!! וגם צריכים אותו ולכן תומכים בו

  4. חסידי חבד לא היו מוכנים אפילו להשלים מנין בבית הכנסת המרכזי, יש לחבד בערד בית הכנסת שלהם.
    פתאום לאחר שגור נכנסו הזמין הרב את אנשי חבד להלחם בגור, וזו האמת.
    במאבק בערד לא על בית הכנסת, המאבק הוא שראש העיר הדוגל בלפיד לא רוצה חרדים ורודף אותם בשיטות של 'מאפיה'

  5. אני לא חסיד גור, אבא שלי לא היה וככל הנראה גם לא הילידים שלי, אבל לפי הדיבורים על מה שהיה בביהנ"ס בערד, אכן כן הגיעו אנשים ונשים עם ילדים לביהכנ"ס במהלך התפילה והשתמשו בפלאפונים וסמארטפונים ע"מ להפריע ולעורר פרוקציות, וזו לא הפעם הראשונה, אכן הגיע הזמן למחות ע"כ ובכל תוקף.
    אני מתפלל בביהכנ"ס במרכז שמתפללים שם חסידי גור וכיפות סרוגות כבר כמה שנים, והגורים עושים את " ההפסקות " שלהם בתפילות בשבתות, רק אחרי התפילה, ואם היה צריך מנין לר"ה אז כמה גורים נשארו במקום ליסוע לאדמו"ר.

  6. חסידי גור היקרים.
    בירושלים טענתם שאתם יודעים להסתר לבד ותמכתם בברקת מול המתמודד החרדי
    בבית שמש תמכתם לפני שמונה שנים במועמד הדתי כי אתם יודעים להסתדר לבד
    בחיפה דאגתם לעצמכם וסגרתם דיל עם ראש העיר מול כל הציבור החרדי
    עכשיו תורנו להגיד לכם, תסתדרו לבד…………….

  7. לכו כולכם קנאים!
    גור יודעת להסתדר לבד ולא צריכים אף אחד בעולם בעולם!!!

  8. למה כשפרחחים בביתר נכנסו לבית כנסת בליווי כלבים ובנות לא צנועות עם סמארטפונים וסיגריות באמצע סעודה שלישית והחטיפו מכות עד שמספר מתפללים הוצרכו לפינוי לא קראנו על זה בעיתון ובוואדי שלא בכותרת ראשית ואילו כעת כשמספר מחללי שבת עשו בבית כנסת את מה שהגורים עושים כל השבוע בבית כנסת – שיחה בטלפון אנו עדים לכל הסאגה הזו

  9. חברה חברה
    תשמעו טוב, זה לא משנה מה היה ומה לא, שמגיע משהו שקשור גור (בא נשאיר בצד את ערד) פתאום לכולם נדלקיםםםם
    חברה תרגיעו קצת תפסיקו לקנאות קנאה ות…. מעבירים את האדם מעולם דייייי תפסיקו
    ומי שלא שיתפוצץ

כתיבת תגובה