"כולם משלמים את מחיר המרוץ לראשות הסתדרות המורים"

משרד החינוך פנה בבקשה דחופה לבית המשפט על מנת להוציא צו מניעה נגד "שביתת האזהרה" עליה הכריזה מנכ"לית הסתדרות המורים. במשרדי האוצר והחינוך אמרו כי מדובר ב"החלטה כוחנית, שרירותית ופזיזה"

כיתה בתלמוד תורה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

הסתדרות המורים הודיעה אמש (ב) על שביתת אזהרה בבתי הספר ובגני הילדים. בהודעה נכתב כי הלימודים יחלו היום בשעה 11:00. לפני שעה קלה דן בית המשפט בבקשת משרד האוצר להוציא צו מניעה נגד השביתה.

בהסתדרות המורים טוענים כי משרד החינוך אינו משלם את מלוא משכורתם של אלפי מורים. אתמול קיימו הצדדים משה ומתן ללא תוצאות. בסיומו פרסמה ההסתדרות את ההודעה בדבר השביתה. בהודעה משותפת למשרדי האוצר והחינוך נכתב כי "משרדי החינוך והאוצר רואים בחומרה רבה את ההחלטה של מזכ"לית הסתדרות המורים הנוכחית, יפה בן דויד, להשבית את הלימודים, ואומרים כי מדובר בהחלטה כוחנית, שרירותית ופזיזה".

עוד אמרו שם כי מצער לראות שהתלמידים, ההורים, המורים והמערכת משלמים את המחיר במרוץ של בן דויד לראשות הסתדרות המורים במאי הקרוב ומשמשים בידיה כלי שרת. "כך לא בונים יחסי עבודה המבוססים על אמון ושיתוף פעולה", אמרו במשרד האוצר והודיעו כי בכוונתם למצות את הכלים העומדים לרשותם על מנת למנוע את השביתה. דבר שאכן נעשה הבוקר.

בהסתדרות המורים טענו כי "הפגיעה בשכרם של עובדי ההוראה בשיעור של אלפי שקלים בנימוק של טעות לכאורה אינו מקובל עלינו, דרישת הסתדרות המורים היא למנוע המשך הפגיעה והחזרת הסכומים שנוכו וקוזזו משכר עובדי ההוראה. דרישה זו נדחתה על ידי האוצר ולפיכך לא נותרה בידינו הברירה אלא לצאת בשביתת מחאה".

(09:20) עדכון: בית המשפט נענה לבקשת משרד החינוך והוציא צו מניעה נגד השביתה. במשרד האוצר אמרו: "הגב' יפה בן דוד פעלה בחוסר תום לב בהעלותה לראשונה בפני מנכ"ל משרד האוצר את הנושאים שהיוו כביכול את עילת השביתה רק ביום ראשון בלילה, בעוד שלפני שלושה חודשים בלבד נחתם הסכם קיבוצי בו התחייבה הסתדרות המורים לשקט תעשייתי עד לסוף חודש יוני 2018.

"במהלך הפגישה שנערכה בראשות מנכ"ל משרד האוצר ומנכ"לית משרד החינוך, סירבה מזכ"לית הסתדרות המורים לפתרונות אשר הוצעו על ידי מנכ"ל משרד האוצר לפנים משורת הדין והחליטה להעדיף את האינטרס האישי של קידום שמה ומעמדה על פני טובתם של הורי, מורי ותלמידי ישראל".

כתיבת תגובה