כאילו לא די במחסור בידיים עובדות בענף הבנייה שהביא להתארכות תקופת הבנייה והשפיע גם על מחירי הדירות, ביום חמישי הקרוב תשבית ההסתדרות אלפי אתרי בנייה בישראל במאבק על תנאי עבודתם של המנופאים
שאול כהנא ויאיר גליק 21.02.2017
כאן בונים. צילום: מיכל פתאל | פלאש 90 ההסתדרות מקשיחה עמדות מול התאחדות בוני הארץ (התאחדות הקבלנים לשעבר) ומודיעה היום (ג) כי לנוכח המבוי הסתום במשא ומתן מול ההתאחדות להסדרת תנאי עבודתם של המנופאים, תתקיים ביום חמישי הקרוב שביתת אזהרה בת יום אחד. כ-1,200 מנופאים ומפעילי עגורן צריח המאוגדים בהסתדרות יעצרו ליממה שלמה את העבודה באלפי אתרי בנייה בישראל.
נזכיר כי מספרם של המנופאים בישראל גדול בהרבה ממספר השובתים, שכן מרבית המנופאים לא מאוגדים בהסתדרות. בהסתדרות אומרים כי שכרם של השובתים לא ייפגע שכן היא תפעיל קרן שביתה שתבטיח להם תשלום עבור יום השביתה. זאת רק במידה והם מנופאים מורשים.
במקביל להשבתת הענף מארגנת ההסתדרות כינוס מחאה ארצי, בתמיכת הסתדרות עובדי הבניין והעץ. בהסתדרות אומרים כי בכינוס שייערך בגני התערוכה בת"א, צפויים לקחת חלק מאות מעובדי הענף. יושב ראש ההסתדרות אמר הבוקר: "למעלה מ-400 עובדים בישראל קיפחו את חייהם בעשור האחרון בענף שהפך למסוכן ולקטלני ביותר בשוק העבודה בארץ. די לזילות בחיי אדם. הפקרת הבטיחות, פיקוח רופף והיעדר אכיפה, הם רק סימפטומים לתחום פרוץ ומופקר, שמרבית העובדים בו מועסקים כעובדי קבלן, משוללי זכויות ותנאים בסיסיים.
"העובדים שבונים את המדינה מסכנים את חייהם ומתקשים לסגור את החודש. ההסתדרות תפעיל את מלוא עוצמתה עד שמכלול הזכויות של אוכלוסייה זו יעוגן בהסכם קיבוצי, שנותן ביטוי לסוגיות כמו בטיחות וקיום בכבוד".


