רשת האופטיקה החרדית והראשונה בישראל עומדת למכירה?

המחיר המבוקש: 200 מיליון שקל • אופטיקה הלפרין שהוקמה בתשמ"ח על ידי רפאל הלפרין, היא רשת האופטיקה הגדולה בישראל והרשת הקמעונאית הגדולה בישראל הפועלת ללא זכיינים. האחים הלפרין מכחישים

סניף אופטיקה הלפרין בצומת שילת. צילום מסך

רשת אופטיקה הלפרין על המדף: מנכ"ל הרשת איש העסקים החרדי יעקב הלפרין פנה לפירמת רואי החשבון EY כדי לאתר רוכש לרשת. המחיר המבוקש תמורת 142 הסניפים הינו כ־200 מיליון שקל. מחיר זה נגזר ממכפיל של 10-8 על רווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של הרשת, שעומד על 20-25 מיליון שקל בשנה. הכנסות הרשת הן מעל 200 מיליון שקל בשנה, כך לפי פרסום של גולן חזני הבוקר ב'כלכליסט'.

אופטיקה הלפרין הינה רשת האופטיקה הגדולה בישראל והרשת הקמעונאית הגדולה בישראל הפועלת ללא זכיינים. הרשת מונה מעסיקה כיום כ-600 עובדים, ביניהם: אופטומטריסטים, אופטיקאים, מנהלי חנויות, מוכרנים, אנשי שירות ומטה.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק

רשת  אופטיקה הלפרין הינה רשת משפחתית שנוסדה על ידי רפאל הלפרין בשנת 1988. בפעילותה, שברה הרשת את המונופול שהיה קיים בתחום האופטיקה בישראל כאשר הציעה משקפיים במחירים הוגנים וזולים, מבצעים אשר גררו אחריהם הוזלת מחירים בכל הענף.

רשת אופטיקה הלפרין היא בבעלות ילדיו של הרב הלפרין ז"ל, מנכ"ל החברה הינו יעקב הלפרין. בתגובה לידיעה התפרסמה תגובתם של האחים ברשתות החברתיות. תגובה שנשלחה לכאורה לעובדי הנהלת הרשת. "הבוקר מתפרסמת ידיעה שקרית שבה כביכול אנחנו, משפחת הלפרין מעוניינים להכניס משקיע לרשת. צוות יקר, אבי הרב רפאל הלפרין זצ"ל הוריש לנו, לי ולאחים שלי את הרשת, ואנחנו ממשיכים להוביל את אופטיקה הלפרין להצלחות ולהתפתחות, הן בארץ, והן בחו"ל בעתיד בעזרת ה'. ידיעה שקרית זו אשר כנראה הופצה על ידי מתחרים שמנסים לפגוע בנו ובכם, וידיעה זו אינה נכונה. אני, יעקב הלפרין עם שאר האחים שלי, ממשיכים ונמשיך בעזרת ה' להוביל את הרשת, ונמשיך בעזרתכם ובעזרת ה' להיות הרשת הגדולה והמובילה בישראל. בהצלחה רבה לכולנו! יעקב הלפרין".

כתיבת תגובה