התנועה לחופש המידע קוראת במכתב לשרת המשפטים, חה"כ איילת שקד, לעצור הצעת חוק ממשלתית שנועדה להחריג את המשרד לעניינים אסטרטגיים – הלוחם בין היתר בתנועת החרם נגד ישראל – מחוק חופש המידע
יאיר גליק 20.06.2017
פעילי BDS | צילום: Ryan Rodrick Beiler, שאטרסטוק ועדת השרים לחקיקה אישרה בתחילת השבוע הצעת חוק ממשלתית לפיה לא יחול חוק חופש המידע על המשרד לעניינים אסטרטגיים שפועל בין היתר נגד תנועת החרם, ה-BDS. נזכיר כי תנועת החרם אינה מופעלת על ידי ארגון ריכוזי אחד וכי פעולות החרם נעשות על ידי גופים שונים ברחבי העולם במטרה לשלול את זכותם של היהודים למדינה משלהם.
בדברי ההסבר להצעת החוק שצפויה לעבור בקלות את משוכות החקיקה בכנסת, נכתב כי החוק נועד להבטיח את חשאיות פעילותו של המשרד במה שקשור לחרם נגד ישראל, דבר שיבטיח את האפקטיביות של הפעילות. למותר לציין כי פעילי החרם והשמאל הקיצוני מומחים בניצול מידע לצורכיהם.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
עם זאת, נשאלת השאלה במה שונה פעילותו של משרד זה מפעילותם של משרדים אסטרטגיים אחרים העוסקים בין היתר בעניינים של ביטחון לאומי דוגמת משרד הביטחון, משרד החוץ, המשרד לביטחון פנים ואפילו משרד האנרגיה. מדוע מבקשת הממשלה להחריג באופן גורף את פעילותו של משרד זה מחופש המידע כאשר החוק המקורי עצמו מעניק חיסיון לעניינים של ביטחון לאומי.
בתנועה לחופש המידע הביעו את מורת רוחם מההחלטה וטענו כי הממשלה מנסה להסתיר מידע מהציבור. הם פנו לשרת המשפטים בבקשה כי זו תתערב ותמנע את "הפגיעה בחופש המידע". נזכיר כי אך לפני פחות משבוע פרסם משרד המשפטים את נתוני חופש המידע לשנה האזרחית הקודמת. מהנתונים עלה כי חל גידול בבקשות המידע וכי חלה עלייה דרמטית של 42% בכמות התלונות נגד משרדי הממשלה על-כך שלא סיפקו מידע אותו נתבקשו לתת לאזרחים.


