לאחר אין ספור דיבורים עברו בערי הפריפריה למעשים: חלקן הגדול עומד מחר לשבות; חלק מהעמותות צפויות להגיש תביעה משפטית ובמקביל מתוכנן מחר הפגנה מול ביתו של יאיר לפיד תחת הכותרת: "האמנם באנו לשנות!? יאיר לפיד פוגע בבוחריו"
חיים שיף 17.06.2013המאבק נגד ביטול המענקים בפריפריה עובר לזירה המשפטית: קבוצת רכישה של מאות רוכשי דירות בעיר חריש, במסגרת חברת "באמונה", שכרה את שירותיו של עו"ד ד"ר יעקב וינרוט כדי להילחם בביטול המענקים.
במכתב שנשלח ממשרד עו"ד וינרוט לשר האוצר יאיר לפיד ושר הבינוי והשיכון אורי אריאל, פירטו שוב חברי קבוצות הרכישה את המצב הבעייתי אליו נקלעו עם ביטול המענקים, כמו גם את העובדה שמדובר בהבטחה ברורה של המדינה לרוכשים, שכעת אין בכוונתה לקיים. בסיכום המכתב מתבקשים שר האוצר ושר הבינוי והשיכון לשנות את הוראות המעבר.
לפי הפרסום ב'גלובס', מגישי המכתב מציינים כי מדובר בצעד אחד לפני הגשת עתירה מינהלית כנגד ביטול המענקים והוראות המעבר, וזאת אם לא תתקבל הבקשה להאריך את הוראות המעבר.
במקביל, שביתת אזהרה בת יום אחד תתקיים מחר (יום שלישי) במספר ערי פיתוח בכל רחבי הארץ, במחאה על הכוונה לבטל את המענק.
ביום שישי האחרון התכנס פורום ערי הפיתוח והחליטו על השביתה. בין הערים המשתתפות בשביתה: בית שאן, דימונה, חצור הגלילית, יקנעם עילית, מגדל העמק, מטולה, נתיבות, ערד, קרית גת, קרית שמונה, שדרות, טבריה, כרמיאל, מצפה רמון, נהריה, נצרת עילית, עכו, צפת, אופקים, אור עקיבא, אילת, אריאל, בית שמש, ירוחם, מעלה אדומים, מעלה אפרים, מעלות תרשיחא, עפולה וקרית מלאכי.
"אנחנו דורשים שלא לבטל את המענק על הדירות, מה שעלול לפגוע בצורה חמורה בערי הפיתוח בכלל ובשדרות בפרט" אמר דוד בוסקילה. "ה-100 אלף שקל האלה הם אולי אחד הכלים הבודדים שנותנים לממשלה יכולת לנסות להשפיע על הדמוגרפיה ולתת לזוגות צעירים אפשרות להתיישב בערי הפריפריה ולחזק אותן".
"מדובר בסכום מאוד משמעותי לזוג צעיר שקונה את דירתו הראשונה, ואנו חושבים שזה לא מסוג הדברים שהיה צריך למהר ולפגוע בהם. הרי אם המדיניות של הממשלה היא למנף את הפריפריה, הם לא יכולים לפגוע בסיכוי לעשות זאת. המענקים האלה מביאים לגידול ושיפור הערים עצמן", סיכם בוסקילה.
בנוסף, תתקיים מחר הפגנה מול ביתו של שר האוצר, יאיר לפיד. לקראת ההפגנה אף הועלה סרטון ליו-טיוב תחת הכותרת "האמנם באנו לשנות!? יאיר לפיד פוגע בבוחריו", שתוקף את שר האוצר ומפלגתו שאינם פועלים לשינוי ההחלטה לביטול המענקים או הארכת הוראות המעבר. סרטון זה כבר זכה ללמעלה מ-7,000 צפיות.


