מנכ"ל צמח המרמן: "שוק המגורים בישראל אינו קפוא"

חיים פייגלין, מנכ"ל חברת הבנייה 'צמח המרמן': "איני רואה סימן התומך בירידת מחירי הדירות בטווח הנראה לעין בישראל. המחסור ביחידות דיור איננו יכול לבוא על פתרונו בשנים הקרובות"

כאן בונים. צילום: מיכל פתאל | פלאש 90

חברת צמח המרמן פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה. מהדוחות עולה כי החברה רשמה במחצית הראשונה של השנה רווח נקי בסך 13.3 מיליון שקל, עלייה של 87% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה במחצית הראשונה הסתכמו ב-248 מיליון שקל, לעומת 220 מיליון שקל בתקופה המקבילה, עלייה של 13%.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק

מאידך, נרשמה ירידה בהכנסות הרבעון השני (116.5 מיליון) לעומת התקופה המקבילה אשתקד (141.4 מיליון). הרווח הגולמי במחצית הראשונה עמד על כ-36.7 מיליון שקל אל מול כ-21.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי ברבעון עמד על כ-18.5 מיליון שקל, לעומת כ-16.2 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. כאמור, הרווח הנקי במחצית הראשונה עמד על כ-13.3 מיליון לעומת כ-7.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי ברבעון השני עמד על כ-8 מיליון שקל, בדומה לרווח בתקופה המקבילה אשתקד.

במהלך המחצית הראשונה מכרה החברה 97 יחידות דיור בסך כולל של כ-225 מיליון שקל, מתוכן 59 ברבעון השני בסך כולל של כ-134 מיליון שקל. חיים פייגלין, מנכ"ל החברה אמר כי "הגידול המשמעותי בהיקף המכירות ברבעון השני, משקף את חזרת ציבור רוכשי הדירות לשוק המגורים מתוך הבנה שעיכוב ההחלטה לרכוש דירת מגורים איננו משרת אותם".

הזינוק במכירות החברה ברבעון השני עמד על יותר מחמישים אחוזים, אולי זה מאשש את דבריו של פייגלין שהוסיף כי "מגמת הצינון שאפיינה את הרבעון הראשון התמתנה ברבעון השני של השנה. שוק המגורים בישראל אינו קפוא, זהו שוק איתן ורחב למדי, שכולנו מייחלים להתייצבותו. כפי שציינתי בעבר, איני רואה סימן התומך בירידת מחירי הדירות בטווח הנראה לעין בישראל.

"המחסור ביחידות דיור, איננו יכול לבוא על פתרונו בשנים הקרובות במסגרת צעדי הממשלה הנוכחיים. ייצוב שוק המגורים בישראל יתאפשר רק במסגרת רפורמה מרחיקת לכת במערכת התכנון בישראל, במסגרתה יש להפשיר כ-300 אלף דונם לבניית מרקמים עירוניים חדשים, צפופים וחכמים, כולל כל פתרונות התחבורה, התעסוקה, החינוך ושאר צרכי הציבור המתחייבים מכך.

"כמו כן, דרושה רפורמה אמיצה ומרחיקת לכת בתחום המיסוי, האגרות וההיטלים העודפים, המכבידים על ענף הבניה בישראל. רק שינויים משמעותיים שיפרקו את 'בועת המיסוי' הרב שכבתית הרובצת על ענף הבניה – יאפשרו לכל העוסקים בענף הבניה לפתור את משבר הדיור המתמשך בישראל. עד ליישום מהלכים אלו, ימשיך ענף הבניה יחד עם כל משק המגורים בישראל, לסבול ממחסור בהיצע דירות ומכשלי שוק הולכים ומחריפים בשנים הקרובות".

https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%9E/

 

כתיבת תגובה