"עד כה טרם הוגשה בקשה להיתר לבניה בחריש"

כך חושף יו"ר הוועדה המיוחדת לתכנון ובניה בחריש יגאל שחר * "אנחנו מצפים לכמות גדולה של בקשות ונערכים בהתאם. יש לנו מספיק אנשים ואם נזדקק ניעזר גם בבודקי תוכניות חיצוניים"

בחריש פועלת ועדה מיוחדת לתכנון ובנייה, בעלת סמכות של ועדה מחוזית וועדה מקומית, שתפקידה לטפל רק ביישוב החדש. ועדה דומה הוקמה לפני שנים עם הקמת העיר מודיעין.
 
יו"ר הוועדה, יגאל שחר, אומר לגלובס', שעד כה אף יזם, קבלן או קבוצת רכישה לא הגישו בקשה להיתר. בקשה ראשונה להיתר עבודות תשתית הוגשה על ידי משרד הבינוי והשיכון, ואושרה. "להבנתי עבודה נוספת של העתקת עצים וחישוף השטח כבר החלה".
 
שחר מספר כי הוא ואנשי הוועדה האחרים מודעים לעומס שצפוי בהמשך: "אנחנו מצפים לכמות גדולה של בקשות ונערכים בהתאם. יש לנו מספיק אנשים ואם נזדקק ניעזר גם בבודקי תוכניות חיצוניים". להערכתו, קבלנים יוכלו לעלות על הקרקע כבר במאי או ביוני הקרובים, אם יגישו תוכניות בזמן ובצורה הנכונה.
 
"יש כבר אזורים שבהם קיימת תשתית ושם אין מניעה להתחיל לעבוד. המטרה שלנו היא להוציא היתר מהר ככל שניתן. לעומת ועדות אחרות שעוסקות בהרבה דברים במקביל, אנחנו כוועדה מיוחדת לחריש עוסקים רק בזה".
 
באשר לשאלה האם להערכתו עומדים הקבלנים והיזמים לערוך שינויים בתב"ע או להגדיל את מספר הדירות על ידי הקלת שבס (הגדלה של מספר הדירות ב-20% ללא הגדלת השטח) ענה שחר: "אני מניח שנקבל פה ושם בקשות. לגבי השבס הנושא עדיין בבדיקה ואם נוכל נאשר".

כתיבת תגובה