הזוכה במקום הראשון בתחרות הסטרט אפ המיוחדת של מאסטרכארד המשלבת אכיבת אופניים זכתה חברת הסטארט-אפ Rewire – חברת תשלומים דיגיטליים המתמחה בנתינת שירותים פיננסים לאזרחים בינלאומיים
ליאור נגה 17.05.2018
זוכי התחרות של מאסטרכארד קרדיט תמונה: יוסי אלוני 10 חברות סטארט-אפ התחרו ביום חמישי האחרון ביער חולדה סמוך לבית-שמש, בתחרות לא שגרתית של 'מאסטרקארד' תוך כדי מסע של 12 ק"מ רכיבה על אופניים. החברות התחרו בניהם על האפשרות להציג את עצמן בתוכנית ה-Start Path הגלובלית של 'מאסטרקארד' שתערך השנה בניו-יורק. התוכנית תתמוך בחברות סטארט-אפ חדשניות בתחילת דרכן, המפתחות את הדור הבא של פתרונות מסחריים.
הסטארט-אפים, מתחומי הפינטק, הסייבר והמסחר האלקטרוני הציגו את החברות שלהם לצוות שופטים שכלל את ג'ייסון ליין – סגן נשיא לפיתוח עסקי מ'מאסטרקארד' אירופה, אנדרס המברגר – מנכ"ל 'מאסטרקארד' ישראל ומדינות נוספות באירופה, הלית רוטשטיין – מנהלת תחום סטארט-אפים ופינטק ב'ישראכרט', שירה באום, מנהלת מחלקת חדשנות ודיגיטל ב'לאומי קארד' ובכירים נוספים.
במקום הראשון זכתה חברת הסטארט-אפ Rewire – חברת תשלומים דיגיטליים המתמחה בנתינת שירותים פיננסים לאזרחים בינלאומיים. נציגיה יטוסו לניו יורק כדי להציג הרעיון שפיתחו בפני צמרת ההנהלה הבכירה של 'מאסטרקארד' בארה"ב ויותר מ- 100 מנהלי החברות מהגדולות מהעולם הפועלות בתחומי הבנקאות, הפיננסים והמסחר. החברה תתחרה מול 10 סטארט-אפים מכל העולם, אשר נבחרו בתחרויות דומות, במטרה להשיג שיתופי פעולה גלובליים ועסקיים.
Rewire החלה את פעילותה בישראל לפני כשנתיים וצמחה משמעותית בשוק מאז. החברה מסייעת למשתמשים לשמור על עמלות ותעריפים כאשר הם שולחים כסף מישראל ליותר מ -20 מדינות. לאחרונה החלה החברה להתכונן לפעילות אירופאית שם תשיק חשבון וירטואלי לאזרחים בינלאומיים עם כרטיס נטען דביט של מאסטרקארד ודגש על תשלומים בינלאומים, המרות מט"ח ועוד.
את המקום השני קטפה חברת הסטארט-אפ AskToPay אשר פיתחה אפליקציה לבני הנוער לתשלומים דרך הסמארטפון. באמצעות לחצן תשלום ייעודי בני נוער יכולים כעת לבקש מהוריהם תשלום עבור הרכישות המקוונות שלהם. AskToPay זכתה בזוג כרטיסים לגמר ליגת האלופות בין ריאל מדריד לליברפול.
סטארט-אפ נוסף שעורר עניין מיוחד וצד את עינו של ג'ייסון ליין, סגן נשיא לפיתוח עסקי, מאסטרקארד אירופה הואSonarax Technologies שאותו הציגה גלית לב-רן, סמנכ"לית לקוחות בחברה ואחת המייסדות. Sonarax פיתחה מערכת אימות מאובטחת בין התקנים שונים מבוסס סאונד ומאפשרת לכל התקן מצויד ברמקול ובמיקרופון כגון מכשיר סלולרי להפוך לחיישן קירבה קולי ולבצע פעולות פיננסיות כשהאימות והאישור לכל מבוסס על תדר על קולי.
אנדרס המברגר (Andras Hemberger), מנכ"ל 'מאסטרקארד' ישראל אמר: "התחלנו מסורת של קידום חברות סטארט-אפ ישראליות לטובת השתלבותן במערכות הגלובליות של העולם הפיננסי של מאסטרקארד ולקוחותיה. אני שמח שהשנה עלו לגמר גם 2 סטארט-אפים שנוסדו על ידי נשים וצוות השיפוט עצמו היה מורכב משופטות רבות.


