מים רבים זרמו מאז הושק הסלוגן הוותיק אולם נראה כי בדגם החדש של הסוויק הדמיון ניצת מחדש לפחות מהפן העיצובי
מנדי ריזל 24.05.2018
הונדה סיוויק החדשה shutterstock אני זוכר היטב את עצמי כילד קטן מקיים כהלכתו את סלוגן הוותיק "הונדה מציתה את הדמיון". בימים ההם, לפני 20-25 שנה כשמספר חברות הרכב הפועלות בארץ היה קטן משמעותית ממספרן היום, ומספר הדגמים עמד על כרבע או על שליש, התחרינו בינינו, כל חברי הכיתה "המבינים" ברכבים, מי יראה ראשון את ההונדה סיוויק הראשונה שיוצאת לשוק.
כל סיוויק שנכנסה לסיבוב בשכונה, גרמה להתרגשות שלנו לגאות.
מים רבים חלפו מאז והיה נראה שהונדה כבר לא מציתה את הדמיון. מחד, המתחרות הרבות שקמו למולה כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה ואפילו שברולט קרוז, סובארו אימפרזה, ועוד רבות הפכו אותה להצגה פחות טובה בעיר. מאידך, העובדה שהדגמים המתחדשים של הסיוויק היו דומים האחד לשני הפחיתה גם היא מזוהרה של המכונית. בעוד ששאר המתחרות הציגו דגמים חדשים ויפהפיים, הונדה שקטה על שמריה והיא הלכה ואיבדה את שוק המשפחתיות.
ולמה אני מספר את כל זה? כי ההונדה סיוויק החדשה, בדור העשירי שלה (!)מביאה בכנפיה דמיון חדש. בעוד שהיכולות שלה לא כל-כך להתחרות מול היריבות – בפרט בנוגע לאבזור וליכולות הבטיחותיות – העיצוב החדש והנועז מראה שהסיוויק כאן כדי להיאבק על מקומה ולא הולכת לעשות חיים קלים לשאר היבואניות.
מעצבי הונדה העניקו לדגם החדש, מראה ספורטיבי ויוקרתי כאחד. משהו שלא ניתן להתעלם ממנו, ותשאלו את השכן עם היגואר היוקרתית שסובב את ראשו בהפתעה למראה הרכב.
כמו בעבר הרחוק, בהונדה עיצבו כאן מכונית נמוכה יחסית – להוספת הדימוי הספורטיבי, הייחודי, המתבדל מהמשפחתיות המתחרות. הישיבה הנמוכה במקצת הפתיעה אותי אך בסופו של דבר, היא מוסיפה לאחיזת הכביש. ואם בממדים עסקינן – אל תתנו לגובהה של הסיוויק להטעות אתכם כיוון שהיא רחבה וארוכה והנוסעים בה לא יחושו בצפיפות כלשהיא. במחשבה נוספת הייתי מגדיר את תא הנוסעים כמרווח לעומת המתחרות.

כניסה לתא הנוסעים מגלה שהונדה השמרנית התקשתה להיפרד מהקונסולה המרכזית שמלווה את רכביה בשנים האחרונות. לא שזה רע, אבל הייתי מצפה לגלות ריענון כלשהוא ויותר פיצ'רים מעניינים: ההגה, המחוונים, מיקומו של מסך המולטימדיה וידית ההילוכים נותרו בדיוק כפי שהיו בדגמים שהגיעו לכאן כבר ב-2015. התצורה הדיגיטלית נראית מיושנת והתקשיתי לתפעל את מחשב הדרך ותאורת המפות. גם מערכת המולטימדיה המקומית אינה להיט גדול.
אבל בואו נדבר על החיובי: תקבלו כאן מערכת התראה מבית 'מובילאיי', בלם יד חשמלי, מסך מולטימדיה עם 'ווייז' ומצלמת רוורס, גג שמש והגה המאובזר במערכת שליטה ובקרה על מערכת האודיו והטלפון. איך אמר לי אחד הנציגים באולם התצוגה? "בעוד שאר החברות מציעות תוספות שנועדו להסיט את תשומת לבו של הנהג לבעיות מהותיות ולאורך החיים הקצר יחסית של רכביהן, אנחנו הונדה; אנחנו חברה שמציעה רכבים מעולים ושמישים".

הנסיעה עצמה מגלה התנהגות כביש חדה ומצוינת בשל המרכב הנמוך. למרבה הפתעתי, בניגוד למתלים קשוחים בדגמים הונדה אחרים, גיליתי כאן מתלים רכים שהדפו טוב מבעבר את שיבושי הכביש. חלקים אחרים בנסיעה, כמו למשל קולות התאמצות של המנוע בכל פעם שיצאתי לעקיפה או בהאצת ביניים, צרמו לי. חבל מאוד שבהונדה הסתפקו הפעם במנוע אטמוספרי ולא במנוע טורבו מוגדש כמו באחיו הקטנים של רכב המבחן: גרסת המבחן שלנו – הגרסא הבכירה מבין הסיוויקים שהגיעו ארצה – מגיעה עם מנוע 1.6 ו-125 כוח סוס, אך למרות שהגרסאות האחרות של הרכב מציעות מנועים חלשים יותר (1 ו-1.5 ליטר) -–ביצועיה של זו שקיבלנו חלשים יותר בהיעדר מגדשי טורבו. גם נתוני ההאצה מעמידה ל-100 מוכיחים זאת: 11.6 שניות ב-1.6 לעומת 8.1 ב-1.5 טורבו.
3 סעיפים חשובים שהפתיעו אותי לטובה היו שתיית הדלק, המחיר וגודלו של תא המטען. למרות שלא מדובר ברכב היברידי – הסיוויק שלנו גמע ליטר דלק לכל 13.3 קילומטר בנסיעה משולבת, כולל מאומצת. אולי זה גם בזכות המתג ECOשמאפשר נסיעה "ירוקה" וחסכונית יותר. הסעיף השני מתייחס בתא המטען הגדול שמאפשר הטענה של 501 ליטר. זה נתון מצוין שמפליא שבעתיים נוכח הממדים הספורטיביים של המכונית.
הסעיף השלישי נוגע במחיר: אם בעבר הייתי רגיל לראות את הונדה כחברת רכב אלטיסטית משהו, שדרשה מחירים יקרים מהמתחרות בשוק רק בשל סמלה המוצב בפרונט, גיליתי שהסיוויק "שלנו" מוצעת למכירה תמורת 129,000 שקל בלבד. זה מחיר שמשתווה לרוב המתחרות ומראה שהונדה רוצה לחדור לשוק ולהשיב את ימיה כראשונה. מה לא עושים כדי להצית את הדימיון?
נתונים:
מחיר: 129,000 לגרסה הנבחנת
מנוע: נפח 1.6 סמ"ק ו-125 כוחות סוס
מומנט: 15.5 קג"מ ב- 4,300 סל"ד
האצה מ-0 ל-100: 11.6
בסיס גלגלים: 2,698 מ"מ
נפח תא מטען: 519 ליטר
צריכת דלק: 1 ל-13
6 כריות אוויר
דרגת זיהום אוויר: 9



24/05/2018 21:15
חבל על הזמן. רקרכב היברידי או חשמלי. ההפרש נחסך תוך שנתיים . פחות זיהום אויר וחיסכון לכיס.
27/05/2018 12:01
רכב מדהים חבר טוב קנה כזאת מפנקת חסכונית ונראת ממש מנהלים ונוה בטירוף