אירופה והדיזל כבר לא? מחקר מעלה: עוברים למנועי בנזין וחשמל

הציבור באירופה שונה באהבתו לעולם הרכב מהציבור הישראלי: מנועי הדיזל ותיבות הילוכים ידניות נמצאות שם בכמות גדולה בהרבה מזו שבארץ הקודש. אלא שלאחרונה ניכר משבר בין מנועי הדיזל למדינות אירופה. למה וכמה? כנסו

תיקון מנוע דיזל. צילום: Photology1971 | שאטרסטוק

סוכנות הידיעות 'בלומברג' פרסם מחקר שביצעו אנליסטים ב-JPMorgan Chase & Co, וממנו עולה כי אירופה מתחילה לומר "לא" למכוניות בעלות מנועי דיזל.

השוק באירופה של מנועים אלו הוא השלישי בגודלו בעולם – אחרי סין וארצות-הברית. הסיבה המרכזית, שלא ברור מדוע היא אינה בתוקף גם בארה"ב ובסין, היא פרשת "דיזלגייט" שבמרכזה עמדה חברת פולקסוואגן. כחלק מהמסקנות בעקבותיה בוצע שינוי בתקנות הזיהום, ובנוסף אמון הצרכנים במנועים אלו ירד.

על-פי האנליסטים ב'ג'יי.פי מורגן צ'ייס ושות", הירידה ברכישת מכוניות עם מנועי דיזל נמצאת ממש מעבר לאופק – עם נתח שוק של 30%, במקום 50%, עד השנה האזרחית 2020.

עם זאת, יש לציין כי המעבר ממנועי דיזל לא נעשה רק מאהבת הבנזין, אלא גם בגלל המעבר ההולך וגדל למכוניות חשמליות בגרסאות שונות. שתי יצרניות גרמניות מרכזיות, מרצדס וב.מ.וו, עושות חיל בתחום ורושמות זינוק במכירת מכוניות מעין אלו.

כתיבת תגובה