ההנפקות החדשות ממשיכות לייצר תתי-ענפים חדשים בבורסה | הבורסה לניירות ערך הודיעה כי נפתח תת ענף חדש בענף מסחר ושירותים – ת"א: רשתות שיווק | מועד השקת תת הענף החדש – בספטמבר – אבל בינתיים מניות רבות של רשתות, מצאו עצמן עולות עקב כך
שי קליין 03.08.2021
הבורסה לניירות ערך | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90 אם רשתות השיווק מרוויחות כל כך הרבה, אולי הגיע הזמן שתהיו שותפים שלהן? מסתבר שזה מתחיל להיות אפשרי, ולא רק מכיוונן של מניות הרשתות, אלא גם מצד המעקב אחרי העליות בשערי הרשתות הללו שיהיה קל יותר – וכך, תוכלו אולי להשקיע בענף. מי יודע.
דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בתל-אביב (ת"א: ברסה) אישר בישיבתו מיום 29 ביולי, 2021 את השקתו של מדד חדש – ת"א-רשתות שיווק.
הצורך במדד החדש עלה במסגרת מחקר ופיתוח מדדים חדשים בבורסה ובהמשך לבקשות מצד פעילי שוק ההון במדד חדש המתמקד ברשתות שיווק פיזיות ואון-ליין אשר מתמחות בשיווק לריטייל של מוצרי צריכה ממגוון תחומים רחב.
נציין כי בעקבות ההודעה על המדד היוצא לדרך, רשמו מספר רשתות עלייה חדה במניותיהן.
מפצלים את תת הענף
על מנת לענות על צורך זה, ב-1 באוגוסט 2021, פוצל תת-ענף מסחר לשני תתי ענפים: "רשתות שיווק" ו"מסחר". המדד החדש יבוסס על תת הענף החדש "רשתות שיווק".
במדד ייכללו המניות שסווגו בתת-ענף "רשתות שיווק" הנכללות במאגר תמר, עם תקרת משקל של 10% למניה במדד.
מאפייני המדד בהתאם לסימולציה שנערכה ב-27/7/2021:
מספר מניות שצפויות להיכלל במדד – 19. שווי שוק – כ-34.2 מיליארד ₪. שווי החזקות ציבור – כ-18.2 מיליארד ₪.
מדד הבסיס של המדד זהה למדד הבסיס של מדד ת"א-SME150 במועד השקת המדד.
מועד ההשקה יהיה ב- 5 בספטמבר, 2021 (עדכון מדדי המניות של חודש ספטמבר) והמועד הקובע לקביעת הרכב המדד, יהיה תום המסחר ב- 12 באוגוסט, 2021 (מועד קובע של עדכון חודש ספטמבר).
מועד ההשקה יהיה ב- 5 בספטמבר, 2021 (עדכון מדדי המניות של חודש ספטמבר) והמועד הקובע לקביעת הרכב המדד, יהיה תום המסחר ב- 12 באוגוסט, 2021 (מועד קובע של עדכון חודש ספטמבר).
|


