בישראל קיימים כחצי מיליון בעלי רכבים עם זכאות לתו חניה לנכה, שחלקם רוכשים או מעוניינים לרכוש רכבים חשמליים – אך זקוקים לעמדות הטענה נגישות וייחודיות | במהלך מיוחד ייפרסו כ-20 נקודות טעינה בחמש חנויות איקאה בישראל כאשר עשר מתוכן יהיו נגישות עבור אנשים עם מוגבלויות
אבי יוסף 29.03.2022
השקת עמדת טעינה נגישה של EV-Edge בשיתוף איקאה ישראל, עמותת נגישות ישראל ומשרד האנרגיה | צילום: רונן טופלברג ענף הרכבים החשמליים ואיתו עמדות הטעינה צובר תאוצה בשנים האחרונות. כבר בשנה הקרובה צפויים לעלות על הכביש כ-25,000 רכבים חשמליים חדשים. על פי התחזיות, בשנת 2030 צפויים להיות בישראל כ- 3.1 מיליון כלי רכב חשמליים אשר יידרשו להשתמש בעמדות טעינה באופן תדיר.
במקביל, משרד האנרגיה פועל להסדרת מכלול הנושאים הדרושים על מנת לייצר את התנאים האופטימליים לפיתוח שוק כלי הרכב החשמליים בישראל, ומאיץ את הקמת תשתית הטעינה, שתאפשר את המעבר מכלי רכב המונעים בתוצרי נפט לכלי רכב חשמליים. במהלך שנת 2022, יפרסם משרד האנרגיה סדרה נוספת של מכרזים בהיקף של 25 מלש"ח, במטרה לעודד הקמת עמדות טעינה ציבוריות לכלי רכב חשמליים ברחבי הארץ. עמדות אלו יהוו הרחבה של בסיס הטעינה במרחב הציבורי וברשויות המקומיות ויותקנו בחניונים ושטחים ציבוריים, בקניונים ובכבישים מהירים.
ועכשיו, יש גם בשורה נוספת: ספקית שירותי הטעינה EV-Edge המפעילה למעלה מ- 3,000 נקודות טעינה בישראל מתוכן כ-700 נקודות טעינה ציבוריות בפריסה ארצית בשורה ארוכה של מיקומים מרכזיים, יוצאת במהלך משותף עם איקאה ישראל, במסגרתו יותקנו למעלה מ-20 נקודות טעינה בחמש החנויות של הרשת, כאשר לראשונה בישראל, בכל חניון של חנות איקאה בישראל תהיינה נקודות טעינה מותאמות לאנשים עם מוגבלויות בשיתוף ובהדרכת עמותת נגישות ישראל.
באירוע במעמד שרת האנרגיה קארין אלהרר, הושקו עמדות טעינה נגישות בחנות איקאה בראשון לציון, כאשר בשונה מעמדות הטעינה הרגילות, הותאמו אלו להתניידות נוחה לנהגים עם מוגבלות, העמדות הותקנו בגובה המותאם לאדם הנעזר בכיסא גלגלים, כך שיוכל להטעין את רכבו באופן הנוח ביותר עבורו. החניות המונגשות המיועדות לכלי רכב הזקוקים לעמדת טעינה נגישה נצבעו בצבעים ירוק וכחול המשלבים סימון עמדת טעינה וסימון חניה מותאמת לאנשים עם מוגבלויות. השטח ההיקפי אשר הוקצה מסביב לעמדת החניה וסומן גם הוא בהתאם, הינו ברוחב 1.3 מטרים לטובת התניידות נוחה של הנהג.
העמדה הנגישה שנחנכה, כמו עוד כ-2,500 נקודות טעינה מהירות ואיטיות שיוקמו בקרוב, הוקמה בתמיכת משרד האנרגיה, שכבר הקצה בשנים האחרונות כ-30 מיליון ₪ לעידוד הקמת פריסת תשתית טעינה מגוונת במרחב הציבורי והסמי-ציבורי, לאורכה של ישראל ולרוחבה.
שרת האנרגיה, קארין אלהרר: "המעבר לרכב חשמלי הוא אחת המשימות הגדולות הנמצאות על שולחני כשרת האנרגיה של ישראל. כדי להבטיח שהמעבר הזה יהיה מוצלח ונרחב, עלינו לדאוג כי הוא נגיש לכולם. בשנה הקרובה יפרסם משרד האנרגיה מכרזים בהיקף של 25 מלש"ח במטרה לעודד הקמת עמדות טעינה ברחבי הארץ וכולי תקווה שרבות מהן יהיו נגישות, בדיוק כמו העמדות שאנו חונכים היום".




29/03/2022 16:12
עד שלא יסדירו את נושא עמדות הטעינה בארץ על פי חוק, אין אפשרות למנוע מרכב בנזין לתפוס עמדת טעינה, אין הגבלה על רכב שסיים טעינה ויושב שעות במקום החניה/טעינה ומקפח את זכותם של אחרים לטעינה ופה עוד הגדילו לעשות בפגיעה הנכים.
זאת לא חניית נכים תקנית על פי חוק ואין אפשרות אכיפה כלפי מי שיחנה שם. במקום להתעסק במיזוג רכבות יועילו נא אנשי משרד התחבורה להסדיר נושא עמדות טעינה ציבוריות בתקנות התעבורה
18/06/2022 18:05
אז למה שרת האנרגיה לא מודיעה לבטוח לאומי שיש להכיר ברכב חשמלי גם לנכי ניידות ?
כיום בבטוח לאומי "לא שמעו שיש גם רכבים חשמליים בארץ" והמדיניות של שרת האנרגיה היא טובה אבל בבטוח לאומי אין מונח "רכב חשמלי"
הפטור של המיסוי מיתייחס רק לנפח מנוע וברכב חשמלי אין נפח מנוע
אם נותנים קצבאות לפי "אין נפח מנוע" אז הקיצבה מזערית למרות שרכב חשמלי עולה הרבה יותר יקר