קבוצת דיסקונט מסכם פעילות מוצלחת לשנת 2018 עם עלייה של 19.5% ברווח הנקי לכ-1.5 מיליארד שקל
חיים שיף 17.03.2019
בנק דיסקונט. צילום: נתי שוחט | פלאש 90 קבוצת דיסקונט פרסמה היום (שני) את דוחותיה הכספיים לסיכום שנת 2018, מהם עולה כי במהלך השנה רשמה הקבוצה רווח נקי של כ-1.5 מיליארד שקלים, המהווים עלייה בשיעור של 19.5% בשיעור הרווח בהשוואה לשנה שקדמה, אז עמד הרווח על כ-1.2 מיליארד שקל. הרווח משקף תשואה להון של 9.3%. לאור ביצועי הבנק, הוחלט על הגדלת הדיבידנד לבעלי המניות לשיעור של 15% מהרווח הנקי.
הדוחות הכספיים מצביעים על המשך תנופת הצמיחה ושיפור נוסף בביצועי הבנק והקבוצה, אף מעבר למתווה התוכנית האסטרטגית הרב שנתית. סך כל ההכנסות עלו בשיעור של כ-8.2% בהשוואה לשנה הקודמת, בעיקר מגידול בפעילות השוטפת. סך כל ההוצאות עלו בשיעור של 8.0%, תוך ניהול קפדני של ההוצאות בדגש על איזון בין המשך צמצום ההוצאות השוטפות, לצד גידול בהוצאות אשר תומכות בתוכנית האסטרטגית ובתשתיות הצמיחה העתידיות. יחס היעילות בשנת 2018 עמד על 68.2%.
נתוני המאזן מצביעים על המשך צמיחה. רווחי בנק דיסקונט סולו מסתכמים ב-763 מיליון ש"ח המהווים למעלה מ- 50% מהרווח הכולל. התרומה של חברות הבת בקבוצה, בשנת 2018, הסתכמה ברווח של 742 מיליון ש"ח, גידול בשיעור של 8.3% ביחס לשנה קודמת. בנק מרכנתיל, שציין השנה 100 שנים להיווסדו, הציג רווח נקי של 239 מיליון ש"ח, כאל הציגה רווח נקי של 157 מיליון ש"ח ודיסקונט ניו יורק, הבנק הישראלי הגדול ביותר בארה"ב, הציג רווח נקי, חסר תקדים, של 96 מיליון דולר.
שאול קוברינסקי, יו"ר הדירקטוריון: "אני גאה בתוצאות המרשימות שאנו מציגים, המשקפות את הפעילות העסקית הממוקדת, בהתאם לתוכנית האסטרטגית של בנק דיסקונט ושל חברות הבת: מרכנתיל, כאל, דיסקונט ניו יורק ודיסקונט קפיטל. אני בטוח, שיחד נמשיך לפעול למיצוי מיטבי של הסינרגיה הקבוצתית ולביסוס מעמדה של קבוצת דיסקונט כקבוצה המחוללת תחרות וערוכה היטב לאתגרי העתיד".
לילך אשר-טופילסקי, מנכ"לית קבוצת דיסקונט: "אנו מציגים עוד שנה עם תוצאות שיא לקבוצת דיסקונט. רווח נקי של מיליארד וחצי ש"ח, מבטא יישום נחוש ועקבי של התוכנית האסטרטגית למימוש חזון הבנק. בכוונתנו להמשיך במיקוד העסקי בדגש על הרחבת הצעות הערך ללקוחותינו, במגוון ערוצי השירות. אנו משוכנעים שיחד עם עובדי קבוצת דיסקונט המסורים, נמשיך בתנופת הצמיחה גם בעתיד".


