יוזמה חדשה של 'מאסטרקארד' וארגון המזון העולמי של האו"ם תנסה להילחם ברעב העולמי באמצעות "חלוקה נכונה" של שוברים וכרטיסים נטענים לאוכלוסיות חלשות במדינות שונות בעולם
שושנה שוורץ 10.07.2017
הלוואה שלא ניתנה | צילום אילוסטרציה: יח"צ חברת האשראי 'מאסטרקארד' וארגון המזון העולמי (WFP) הודיעו בפסטיבל 'גלובל סיטיזן' שנערך בהמבורג שבגרמניה, על מחויבותם החדשה ל"מלחמה ברעב העולמי".
מאסטרקארד, בעלת ידע טכנולוגי וניסיון רב בתחום החדשנות הדיגיטלית בשילוב המומחיות של WFP המספקת מזון לקהילות נזקקות, תנסה לסייע בחלוקה נכונה של שוברים וכרטיסים נטענים לאוכלוסיות החלשות. במסגרת שיתוף הפעולה הכריזו שתי החברות על יעד חדש במימוש החזון המשותף שלהן: 100 מיליון ארוחות לטובת אוכלוסיות נזקקות ברחבי העולם ב-12 החודשים הקרובים.
"היזמה נובעת מהרצון ליצור עולם ללא מזומן ונטול רעב. המטרה העיקרית היא לעצור את מעגל הרעב ולתמוך ישירות בשלושת יעדי הפיתוח שהציג האו"ם בתחום הקיימות: סוף לרעב, חינוך איכותי ושיווין מגדרי", נמסר. אן קיירנס, הנשיאה הבינלאומית של מאסטרקארד מסרה: "אנחנו וארגון המזון העולמי סיפקנו בעבר תכניות חדשניות שעזרו ליצור מציאות של עולם נטול רעב. יוזמת ה-100 מיליון ארוחות שואפת לענות על צורכיהם של האזרחיים הנמצאים בשולי החברה ברחבי העולם.
"בעזרת שילוב המומחיות שלנו בתחום הטכנולוגיה והתשלומים, בשיתוף העבודה של ארגון המזון העולמי אשר מעניק תמיכה תזונתית ברחבי העולם, יהיה ניתן למנף את החדשנות כדי לעזור לכל מי שזקוק לכך. עד כה, סיפקנו מעל 17 מיליון ארוחות, אולם מהיום עם המטרה החדשה שהצבנו, אנחנו מגבירים כמה הילוכים בכדי להגיע להזדמנויות גדולות יותר בעולם מכיל יותר".
אגב, מאסטרקארד מתהדרת ביוזמות עבר שלה בתחום ההומניטרי. כך לדוגמא, סייעה החברה ביוזמתו של ה-WFP בהעברת מזון עבור 75 אלף בני אדם בסרי לנקה הנמצאים במקלטים ממשלתיים זמניים. היא גם תרמה בעבר לארגוני המזון והתרופות העולמי לאחר רעידת האדמה בנפאל בשנת 2015, ובפיליפינים לאחר פגיעת הטייפונים.
בנוסף, היא קיימה קמפיין באחת-עשרה מדינות במרכז ובמזרח אירופה שבמסגרתו נתרמו עד כה 7.5 מיליון ארוחות בבתי ספר ברואנדה שבאפריקה; בבריטניה התקיים קמפיין ייחודי בשיתוף עם ארגון Virgin Money, כדי לאסוף כספים המשתווים ל-250 אלף ארוחות שנתרמו לאזרחים במאלי; ובגרמניה, בשיתוף פעולה בין מסעדות ומרכולים הצליחו לגייס 336 אלף אירו בחודשיים, בתרומת ארוחה לבית ספר על כל לייק ברשת החברתית.


