בצל התקדמות מהפכת התשתיות והתח"צ בדרך לעמנואל, נועד שר התחבורה בשבוע שעבר עם חברי ועדת הדיור של הקריה החסידית והבטיח להמשיך לסייע ככל הניתן לקראת קליטתן של מאות ואלפי המשפחות שיגיעו להתגורר במקום • "משרד התחבורה פועל במלוא הקצב לשדרוג התשתיות בדרך לעמנואל"
חיליק ברקוביץ 19.03.2020
חברי וועדת הדיור של באיאן בישיבה עם סמוטריץ וראשי מועצת עמנואל | צילום: באדיבות המצלם חברי ועדת הדיור של חסידות באיאן, המקדמת את בניית הקריה החסידית בעמנואל, יחד עם ראש מועצת עמנואל אליהו גפני, נועדו בשבוע שעבר עם שר התחבורה בצלאל סמוטריץ, ודנו עמו בקידום יוזמות ופתרונות שונים התחום התח"צ למען מאות ואלפי המשפחות שעתידות לאכלס את הקריה החסידית בעמנואל בשנים הקרובות.
השר סמוטריץ שמע מהמשתתפים על התקדמות בניית הקריה החסידית בעמנואל, והביע את תקוותו ובטחונו בהצלחת הפרוייקט. "מדובר בבשורה אדירה הן לרוכשים והוריהם והן לכלל הציבור החרדי, כאשר פרוייקט שנותן מענה רחב כל כך למצוקת הדיור קורם עור וגידים".
בפגישה נכחו כאמור חברי הועדה בנימין הרשלר סגן ראש העיר ביתר, צבי קופר ויצחק מאיר ברים וכן ראש המועצה אליהו גפני, והיא עסקה בכל ההיבטים הנוגעים לשיפור וקידום התחבורה הציבורית לעמנואל.
השר סמוטריץ הבטיח לעמוד לימין הקריה החדשה בנתינת מענה אפקטיבי הן ברמת קווי האוטובוסים ותדירותם והן ברמת התשתיות המובילות לעמנואל.
כזכור, לאחרונה דווח כי בצל התקדמות הרישום והבניה של הקריה החסידית בעמנואל, משקיעים במשרד התחבורה מאמצים רבים על מנת לשדרג ולשפר את הגישה לעיר עמנואל. עיקר מאמצי המשרד, בשיתוף הרשות המקומית ויתר הנוגעים בדבר, מתמקדים בשני פרוייקטים מרכזיים. הראשון: שדרוג כביש 55. השני: סלילת כביש גישה נוסף לעמנואל.
בכל הנוגע לשדרוג כביש 55, מתכננים במשרד להפוך את כל הכביש מכביש דו סטרי עם נתיב לכל צד, לכביש חד סטרי עם שני נתיבים לכל צד. בנוסף יתבצע שינוי בתוואי הכביש על מנת להפוך את הדרך לקצרה ונוחה יותר. יצוין כי בפרויקט זה העבודות כבר נמצאות בשלב הביצוע.
כמו כן אושרה סלילתו של כביש גישה (ציר מילוט) נוסף לעמנואל, כשהתקציב עבורו יועבר בימים הקרובים.
במקביל לשדרוג בתשתיות, גם מערך התחבורה הציבורית משתדרג כל העת, כשלאחרונה – תודות לפעילותם של ראש המועצה אליהו גפני ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני – אושר קו נוסף, 589, מעמנואל לבני ברק, זאת בנוסף ללמעלה ממאה הנסיעות היומיות בין הערים.
"המטרה היא לנצל את פוטנציאל הקרבה של עמנואל למרכז הארץ ולהעמיד לרשות התושבים את דרכי ואפשרויות הגישה הנוחות והיעילות ביותר", מסביר אליהו גפני, ראש מועצת עמנואל.
כאמור, המהלכים האחרונים מתבצעים בצל האכלוס הרווי הצפוי בקריה החסידית הנבנית בעמנואל בימים אלו.


