ההסתדרות הכריזה היום על סכסוך עבודה בחברה שמפעילה את קווי האוטובוסים בבאר שבע. עילת הסכסוך: ההנהלה מסרבת למלא אחר הסכם העבודה ולא מוכנה לתת לוועד העובדים את "סידור העבודה" של הנהגים
אהרון סוויסה 04.09.2017
באר שבע. צילום: Leonard Zhukovsky | שאטרסטוק בקושי חלפו חודשיים מאז חתמה הנהלת חברת 'דן באר שבע' הסכם קיבוצי עם עובדיה לאחר שהאחרונים שיבשו את פעילות החברה, הסכם שכונה על ידי ההסתדרות, "הסכם היסטורי", ושוב מכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בחברה.
הנימוק? הנהלת החברה מסרבת למלא אחר חלקים נרחבים מההסכם. דן באר שבע מעסיקה כ-400 עובדים והיא חברת בת של חברת התחבורה הוותיקה ממרכז הארץ שמפעילה את קווי התחבורה הציבורית בעיר הדרומית.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
לטענת ההסתדרות, הנהלת החברה מתנהלת באופן חד-צדדי ובחוסר תום לב תוך שהיא מסרבת למלא אחר חלקים נרחבים מההסכם. בהסתדרות מסבירים כי סכסוך העבודה הוכרז לאחר שהחברה סירבה לשלם לעובדים שכר בגין שעות עבודה מסוימות ותוספות שכר אחרות עליהן הוסכם בין הצדדים, וכן סירבה להסדיר את זמני ההפסקות לנהגים.
טענה נוספת אך חייבים לומר תמוהה, נוגעת לסירובה של ההנהלה למסור לנציגות העובדים הגדרות תפקיד ושיבוצי עבודה לקווי האוטובוס השונים. ועד העובדים דורש לדעת את השיבוצים של העובדים? האם אין זה תפקידה של ההנהלה?
בהסתדרות אומרים כי למרות ניסיונות נציגיה ונציגי העובדים לפתור את הסוגיות שבמחלוקת, פגישה שנערכה היום (ב) עם מנכ"ל החברה עלתה על שרטון וההנהלה בחרה להתבצר בעמדותיה. יושב ראש ועד העובדים אמר בעקבות פיצוץ המו"מ וההכרזה על סכסוך עבודה: "אנחנו מבקשים שההנהלה תכבד את ההסכם שחתמה עמנו ותיתן לנו להמשיך להתפרנס בכבוד. במקום לעבוד בשיתוף פעולה הדדי החברה מתנהלת באופן חד צדדי, אך בסופו של דבר כולנו פה לטובת החברה והעובדים והמשך מתן שירות מקצועי לציבור הנוסעים".
כך או כך, תושבי באר שבע, היכונו. בעוד שבועיים, ממש רגע לפני עומס הנסיעות של ערב חגים, אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא תחבורה ציבורית בבירת הנגב.
https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A1%D7%9B%D7%A1%D7%95%D7%9A-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%A8/


