המשרד להגנת הסביבה ורשות נחל הקישון פועלים בשנים האחרונות לשיפור מי הקולחים המוזרמים לנחל. כפועל יוצא הולכת ומתבססת במקום מידי חורף מושבת קורמורנים פעילה. מסתבר שאפשר לשקם את הטבע
אבי יוסף 09.01.2017
קורמורנים מתארחים בנחל הקישון. צילום: אולגה ודוב | רשות נחל הקישון רשות נחל הקישון דיווחה היום (ב) כי באתר הלינה שעל גדת הנחל נספרו 1,763 קורמורנים. ברשות אמרו כי גם השנה בוצעה ספירה ארצית של הקורמורן הגדול המתארח באתרים שונים בארץ, בתוכם אתר הלינה על שדרת עצי האקליפטוס בגדת הקישון, באזור גשר ההסתדרות בחיפה.
מנתוני הספירה עולה כי השנה חורפים בארץ 15,528 קורמורנים גדולים. מספר זה נמוך בכ-3,000 בהשוואה לחורף הקודם, ונמוך בכ-300 פרטים מהממוצע של חמש השנים הקודמות. אתר הלינה בקישון מדורג השנה במקום השלישי בישראל במספר הקורמורנים שלנים בו.
יש לכם מה לספר לנו כדי שנספר לכולם? הייתם עדים לאירוע חדשותי שעדיין לא פורסם? כתבו לנו
אולגה ודוב, ממונת אקולוגיה ברשות נחל הקישון אומרת כי "על פי תצפיות מהשטח צפינו כי השנה תהיה ירידה במספר הפרטים, ככל הנראה בשל השינויים הסביבתיים הגלובליים שאנו חווים. הופתענו לטובה כשראינו שמספר הקורמורנים בקישון לא ירד השנה ביחס לשנה שעברה".
אתר הלינה בקישון נכנס לרשימת אתרי הלינה שנספרים משנת 2007, זאת משום שהתברר כי האתר הזה אטרקטיבי במיוחד לקורמורנים. בשנים האחרונות, פועלים המשרד להגנת הסביבה ורשות נחל הקישון לשיפור מתמיד באיכויות מי הקולחים המוזרמים לנחל. השיפור הביא לעלייה בעושר בעלי החיים, מה שייצר תנאי מחיה מספקים לעופות המים. האוכלוסייה באתר לינה זה גדלה משנה שעברה ומצביעה על התבססותה באזור.
שרון נסים, מנכ"לית רשות נחל הקישון סיפרה כי "רשות נחל הקישון מתכננת להקים פארק צפרות במורד הנחל שיגדיל את שטחו של בית הגידול הדרוש למיני ציפורים שונות השוכנות בנחל, ביניהן הקורמורן הגדול. כך בעתיד יוכל הציבור ליהנות ממצפורי מסתור לצפייה בעופות המים בקישון".


