מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור אמר כי אף מדינה בעולם לא תקבל כל סוג של טרור וגם לא את טרור העפיפונים. יש להרוג את מי שפוגע בנו
שי קליין 19.06.2018
נזקי הטרור | צילום אילוסטרציה: יונתן סינדל, פלאש90 התאחדות חקלאי ישראל קיימה היום כנס חקלאים ארצי במכללת ספיר בנושא הטרור החקלאי וטרור העפיפונים ובנושא הקיצוץ במים לחקלאות – קיצוץ רוחבי של כ- 60 מיליון קוב המהווה נזק ישיר כ- 150 מיליון ₪על חשבון החקלאים. אל הכנס הגיעו קרוב ל-200 חקלאים, חברי כנסת, ראשי ההתיישבות החקלאית, וראשי מועצות אזוריות מהאזור.
מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור אמר בפתיחת הכנס: "אף מדינה בעולם לא תקבל כל סוג של טרור וגם לא את טרור העפיפונים. יש להרוג את מי שפוגע בנו. עם שלא מכבד את עצמו הוא עם גלותי, הוא עם שלא מכבד את עצמו ולא יכבדו אותו. אני פונה למדינת ישראל- הטרור חייב להסתיים ביד ברזל. לא ניתן שישרפו לנו שטחים חקלאים או יפגעו בנו.
לגבי הטרור החקלאי אמר צור: "אם המדינה תחליט שאין טרור חקלאי אז אין טרור חקלאי. לא נוותר וניאבק כנגד הטרור החקלאי, וכנגד כלל הנושאים העומדים על החקלאים לרבות ייבוא, הסכם לענף הביצים והחלב ועוד.
מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום (אבו) וילן דיבר על המים ואמר: "לא נסכים לקיצוץ של 60 מליון קוב מים שמהווים 150 מיליון ₪ על חשבון החקלאים, מבלי שנקבל פיצוי הוגן. אם המדינה לא תפצה את החקלאים, אנחנו נפתח את השיברים ונשתמש במים להמשיך לגדל, גם אם חקלאים יכנסו לכלא. לא נשלים עם הלאמת אמצעי יצור ללא פיצוי הוגן".
לגבי הטרור אמר וילן: "הטרור החקלאי הפך למכת מדינה. הטרור הלאומני של העפיפונים חייב פתרון מידי כי חיי היום יום בעוטף עזה הופכים לשחורים תרתי משמע. טרור הפרוטקשן דורש תשובה ביטחונית וביטוחית ראויה. ב 100 מליון שקלים שיוקדשו לנושא הביטוח ומערכות הרתעה ניתן למנוע נזק שנתי של מיליארד שקל.
יועד לורד, יו"ר מים לישראל: "המדינה מתעלמת מצרכי החקלאים כשהם אלה שמאכילים את תושביה ומקצצת את מכסות המים שלהם באמצע עונת ההשקיה. כל זאת ללא פיצוי. גם עכשיו בסוף יוני אין עדיין מכסות מים לשנה זו!
כשהתוצרת החקלאית מתייקרת והיצוא נפגע, ממהרת המדינה ליבא תחליפים ולפגוע שוב בחקלאים!. התוצאה: אין ביטחון בפרנסה מהחקלאות והקרקעות ננטשות. החקלאים הפכו להיות בני ערובה של כמויות הגשם. גם בסוף חודש יוני עדיין אינם יודעים אם תהיינה להם כמויות מספיקות לסיים את עונת ההשקיה ואם היבולים יגיעו לקטיף או שייסגרו הברזים תוך כדי עונת ההשקיה. על המדינה להקצות מים שנה לפני העונה ולאפשר לחקלאים להאכיל את התושבים ולהתפרנס בכבוד ולא לחיות בעודם תלויים על בלימה."


