הטלטלה בהסתדרות: בר-דוד הודה בקבלת הכסף – מעצרו הוארך

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד הודה בחקירתו כי קיבל כספים מאיש העסקים עזרא גבאי, אולם טען כי מדובר בהלוואה | מעצרו הוארך עד יום חמישי | לפי המשטרה, עד כה נחקרו יותר מ-50 חשודים והתקבלו למעלה ממאה הודאות

ארנון בר דוד | צילום: דוברות ההסתדרות

בית המשפט האריך את מעצרו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד עד יום חמישי, זאת במסגרת חקירה המתנהלת נגדו בפרשת "יד לוחצת יד". המשטרה ביקשה בתחילה הארכה של תשעה ימים, אך השופטת נעתרה באופן חלקי. במסגרת החקירה נחקרו גם אשתו של בר-דוד, הילה קניסטר בר-דוד, ואיש העסקים עזרא גבאי ובנו אסף, המעורבים לכאורה במעשים דומים.

לפי המשטרה, בר-דוד הודה בחקירתו כי התקבלו כספים ממנו ומגבאי. ההגנה טוענת כי מדובר בהלוואה. עם זאת, נציגי המשטרה ציינו כי בר-דוד הסתבך עם תשובותיו לאחר שהוצגו בפניו הקלטות, מה שמחזק את החשדות נגדו.

כזכור, הפרשה נחשבת לאחת מ"פרשות השוחד הגדולות במדינה", על פי המשטרה, ומערבת לכאורה קבלת כספים וטובות הנאה מצד בכירים בהסתדרות, אנשי עסקים, סוכני ביטוח ומנהלים בתאגידים ציבוריים וממשלתיים. על פי החשד, עזרא גבאי, בעל חברת ביטוח, ניצל את קרבתו ליו"ר ההסתדרות כדי להשפיע על מינויים ולקדם את ענייניו הכלכליים.

בנוסף, בית המשפט האריך את מעצרה של הילה קניסטר בר-דוד עד יום רביעי, ולאחר מכן תעבור למעצר בית עד ה-2 בדצמבר, עם צו עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום. מעצרו של עזרא גבאי הוארך ב-3 ימים, ובנו אסף יישאר במעצר עד יום רביעי לפני שישוחרר למעצר בית, גם עליו הוטל צו עיכוב יציאה מהארץ.

לפי המשטרה, עד כה נחקרו יותר מ-50 חשודים והתקבלו למעלה ממאה הודאות, כמו גם מאות מוצגים שנמצאים כעת בבדיקת הרשויות. החוקרת המרכזית בפרשה ציינה כי מדובר במבנה מקיף, שבו מעורבים מספר שכבות של מערכת ההסתדרות ובעלי עסקים חיצוניים, ובחלק מהמקרים השפעתם נוגעת להחלטות דירקטוריון וניהול חברות ממשלתיות.

המשטרה מדגישה כי החקירה עדיין נמשכת, וכי ייתכן כי יוגשו כתבי אישום נוספים לאחר סיום מיצוי החקירה.

כתיבת תגובה