"רק אל תרדו לשטח" ■ ריזל בדרכים: הפורשה של קיה

קיה ספורטאז' הוא אחד השמות החמים בעולם הרכב הישראלי. מדור לדור הוא משתבח וצובר עוד ועוד אוהבים, ובשנת 2015 היה הרכב הנמכר ביותר בסגמנט פנאי-שטח – ובין הנמכרים בארץ הקודש ■ לקחנו לסיבוב את הדגם החדש

פורשה? לא. זו קיה. צילומים: אתר יצרן

"תשמע, היא דומה לפורשה", זו התגובה שקיבלתי מעשרות – חברים וזרים – על קִיַה (כן, קִיַה, לא קַיַה) ספורטאז' איתה הגעתי לאירוע משפחתי במרכז. היא חנתה עם שני גלגלים ימניים על המדרכה סמוך לבית בו התקיימה החגיגה, ומשכה את תשומת הלב. הצבע השחור הוסיף גם הוא לדימוי.

אין ספק שפיטר שרייר, מעצב העל שקיה אימצה בשנים האחרונות, עשה גם הפעם עבודה משובחת. אם הדגם הקודם – שסיים את הקריירה שלו בינואר 2016 ומכר הכי הרבה מכוניות פנאי-שטח ב-2015 – היה נאה ומוחצן, הרי שהדגם הנוכחי עולה עליו. גם באורך – עם ארבעה סנטימטרים נוספים.

מאחור, עם זאת, הרכב הזה נראה יפה פחות מהדור הקודם. איכשהו משהו שם התפקשש, ואין קשר בין הפרונט המוחצן ויפה התואר לעיצוב מאחור. גם על זה, אגב, לא היה חולק.

מבפנים, המכונית הזו נראית מרשימה אולי יותר. כמי שעשרות מכוניות חדשות חולפות מול עיניו מידי שנה, וזוכות לסקירה מדוקדקת מן הצמיג ועד הסאן-רוף, איני מתרגש יתר על המידה מתאי נוסעים של מכוניות – כיוון שאני יודע מה מצפה לי. בגדול; כשמדובר בדאצ'יה אני מבין מראש איזה אבזור יחכה לי, וכך גם כשמדובר במרצדס, להבדיל.

הפעם, באמת הופתעתי. וזה די נדיר. ציפיתי לתא נוסעים פשוט בהרבה, ואפשר לומר שהוא שודרג כמה דורות קדימה מפנים תא הנוסעים של הספורטאז' מהדור הקודם, אותה בדקתי לפני שנה. נכון, המכונית שקיבלתי לבחינה עולה 176,000 שקלים וזה יקר לסגמנט, אך אליבא דהיבואנית הסיבה לכך היא שמדובר ב-EX, דגם יקר יחסית של הספורטאז', הרביעי מתוך חמשה ברמת הגימור – ולא בדגם הבסיסי.

כך או כך, לא האמנתי שתא נוסעים של קיה יכול להיראות כה משובח; ואולי, אולי זו תעודת עניות, ויסלחו לי החברים בדרום קוריאה. הדגם הבסיסי, אם תהיתם, עולה 137,900. הדשבורד היה רך, וניכר שהושקעה מחשבה על כל פרט. הגימורים עשויים היטב, איכותיים. המושבים רכים, חובקים ונעימים – אם כי לא חשמליים; מערכת המולטימדיה גדולה ונגישה, שמונה אינטש קוטרה והיא חכמה הרבה יותר מקודמתה בתפקיד, וכן, יש בה גם מצלמת רוורס כמובן. הנוסעים נהנים ממרחב נדיב, גם מאחור – שם יכולים לשבת שלושה בוגרים בלי להתלונן על צפיפות.

המנוע, בן שני הליטרים (2,000 סמ"ק), עושה את מלאכתו נאמנה יחסית. זאת אומרת הייתי מעדיף מנוע בשרני יותר, אבל די נכנעתי למנועים המשודכים למכונית המשפחתיות/פנאי-שטח. המנוע הזה, הוא בין הסיבות למחיר היקר יותר של רמת הגימור הזו, ואם אתם שואלים אותי – שווה להוסיף עוד קצת כסף כי לקבל גם מנוע חזק יותר, כי ה-1,600 לא ממש סוחב בעליות לירושלים, וגם לקבל אבזור ותחושה סלונית כזו. המנוע מגיע עם 155 כוחות סוס, ותיבה אוטומטית בת ששה הילוכים.

למעט הדגם היקר ביותר, 1.6 טורבו PREMIUM GT  שמגיע עם הנעה כפולה, קיה ספורטאז' מגיעה עם מנוע 2X4, מה שאומר שתוכלו לקפוץ איתה לגיחה בשבילי קק"ל, עם מרווח גחון נחמד של 17 סנטימטרים. בקיה ביקשו שלא נרד מהכביש, אז נשכנו שפתיים, התאפקנו והתנהגנו כמו ילדים טובים. לפחות מי שיקנה את המכונית הזו יוכל דווקא ליהנות לא רק על האספלט השחור, ובהחלט לצאת לגישות ללב הטבע הפועם.

ההיגוי במכונית מעט קל, והנוחות במהמורות פנים-עירוניות סבירה ומעלה. אין ספק שבנושא הזה יש שיפור מהדור הקודם, שאפו! צריכת הדלק טעונה מעט שיפור – עם עשרה קילומטרים של נסיעה משולבת, ומאומצת אם נודה על האמת, לכל ליטר דלק. אבל היי, מחירי הדלק – גם אחרי העלייה בתחילת אפריל – עדיין נמוכים מהממוצע לעונה.

בעולם של תחרות אכזרית בסגמנט הכי נחשק בעיני הישראלי הממוצע, ספורטאז' שוב הוכיחה את עצמה במבחן.

 

נתונים (לגרסה הנבחנת):

מנוע: 2,000 בנזין, עם 155 כוחות סוס

הילוכים: ששה, אוטומטיים

האצה מ-0 ל-100: 11.1 שניות

מידות: אורך – 4,48 מטר; רוחב – 1,85 מטר

נפח תא מטען: 466

צריכת דלק: 1 ל-11

כריות אוויר: 6

דרגת זיהום אוויר: 13

תג מחיר: 176,000

בעד: עיצוב, אבזור, נוחות נסיעה | נגד: מחיר (לגרסה הנבחנת)

1 4 5

6 תגובות ל: ""רק אל תרדו לשטח" ■ ריזל בדרכים: הפורשה של קיה"

  1. דווקא היא יותר יפה מאחורה מאשר מקדימה שהיא נראת כמו הדגמים הפשוטים של קיה

  2. תביאו עוד כתבות כאלה. זה יפה.

  3. היבואן טיפש שמתעקש לקרוא למכונית כמו שקוראים לה במזרח. שם שמעורר תחושת קבס

  4. האמת שאהבתי ממש את העיצוב, האחורה נראה מדהים וגם הבפנים!
    תודה על הכתבה

  5. "הבלבול" בין קיה לפורשה, רק מעיד על ההתקדמות הגדולה שעשתה קיה במהלך השנים האחרונות. אין ספק שהספורטאז' הוא אחד מהרכבים היותר מוצלחים שהיא שחררה לשוק, הרבה בזכות העובדה שהוא מציע תמורה טובה למחיר ובעל יתרונות מובהקים על פני המתחרות בקטגוריה.

  6. אני לא חושב שקיה מנסה למתג את "הפורשה" שלה כרכב שטח – זה ברור שמדובר במכונית משפחתית (סופר) משודרגת שמספקת נוחות, בטיחות ותחושת יוקרה במחיר יחסית צנוע לישראל. אני באופן אישי חושב שזאת חתיכת מכונית ושקיה עשתה עבודה מצוינת (ובאופן לא מפתיע, מרבית האנשים מסכימים איתי).

כתיבת תגובה