למרות המספר הגבוה, איבדה ענקית הטכנולוגיה את המקום הראשון בטבלה בו התברג מותג אסייתי המציע מכשירי פרימיום במחירים סבירים. בקרוב תשיק החברה את ה-S8 שעשוי להזניק את מכירותיה מעלה
ליאור נגה 29.01.2017
אפל בסין. צילום : Jirapong Manustrong | שאטרסטוק , NAYUKI | שאטרסטוק .
בסוף השבוע דיווחה רשת 'CNBC' האמריקאית כי לראשונה מזה כחמש שנים, האייפון של 'אפל' כבר אינו המכשיר הנמכר ביותר בסין. למעשה, כבר בקיץ האחרון ספגה אפל מכה במגרש הביתי שלה כאשר מכירות הגלקסי 7 עקפו את מכירות האייפון S6 בארצות הברית.
לפי הנתונים שפורסמו בכתבה האמורה, הרי שהדגם הזה של אייפון מכר בכל השנה הקודמת "רק" שנים-עשר מיליון יחידות בסין. הסינים עברו למכשירים אחרים וויתרו על האייפון. גם לאחר השקת האייפון 7 לא חזרו נתוני המכירות של אפל בסין להמריא.
רבים בשוק הסלולר היו "בשוק" כאשר נחשף האייפון האחרון בסדרה (אייפון 7). העובדה שענקית הטכנולוגיה הציגה מכשיר די דומה לקודמו, ללא שקע אוזניות ובמחיר גבוה כמנהגה בקודש, גרמה לחלק מהם להספיד את החברה שהייתה במשך שנים סמל לחדשנות.
לא בטוח שיש מקום להספיד את אפל, גם אחרי המכות הכלכליות הצפויות לה בשנים הקרובות, אם מממשל טראמפ ואם מרשויות המס במדינות רבות. בקרוב תשיק החברה את האייפון 8 שלפי הדלפות ברשת, עשוי לתת פייט של ממש לסמסונג ולאל.ג'י. אך אובדן הבכורה בשוק הסיני אמורה בהחלט לזעזע את אמות הסיפים במשרדי החברה בקליפורניה.


