הבנק רשם גידול חד של 36% ברווח הנקי וסיים את הרבעון הראשון של השנה עם גידול בהכנסות מריבית, גידול בתיק האשראי של הציבור, ירידה בהוצאות השכר וירידה בפיקדונות הציבור בגין הייסוף בשקל
יאיר גליק 25.05.2017
בנק לאומי. צילום: נתי שוחט | פלאש 90 בנק לאומי פרסם הבוקר את דוחותיו הכספיים לרבעון הראשון של השנה. מהדוחות עולה כי הבנק רשם גידול של 36% ברווח הנקי לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הכולל הסתכם ב-908 מיליון שקל והרווח הנקי הסתכם ב-622 מיליון שקל. לראשונה מזה שש שנים יחלק הבנק דיבידנד בסכום של כ-124 מיליון שקלים.
בלאומי אומרים כי הגידול ברווח נבע בעיקר מגידול ברווחיות מפעילות הליבה. תשואת הרווח הנקי על ההון הסתכמה ברבעון הראשון ב-8.1% בחישוב שנתי. הבנק רשם גידול של ארבעה אחוזים (שנתי) באשראי לציבור. גידול בהכנסות מריבית בשיעור של 13.2%. ירידה בהוצאות השכר בסך של 56 מיליון שקלים ויחס הלימות הון של 11.02%.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
ההון העצמי של הבנק עמד בסוף הרבעון על 32.3 מיליארד שקלים, בהשוואה ל-31.3 מיליארד בסוף הרבעון האחרון של השנה הקודמת. גידול של 2.9%. האשראי לציבור הסתכם ב-264.7 מיליארד שקלים, בהשוואה ל-261.9 מיליארד שקלים בסוף השנה הקודמת. פיקדונות הציבור הסתכמו ב-341.7 מיליארד שקלים בהשוואה ל-346.9 מיליארד שקלים בסוף 2016. בבנק מסבירים כי הירידה נובעת מירידת שער החליפין.


