מבקר המדינה: "בודקים את מבצעי 20:80 של הקבלנים"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן חושף: "בודקים את מבצעי 20:80 של הקבלנים וכיצד המדינה מתמודדת עם האתגרים הכרוכים בכך" | המבקר הזהיר: "אי הגעה מספקת של עובדים זרים יש בה גם כדי לייקר את הבניה וגם סכנה להעסקת שב"חים במקומם"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן | צילום: משרד המבקר

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, פתח היום (25.5.25) את הוועידה הארצית לנדל"ן חרדי בירושלים. בדבריו התייחס המבקר ליוקר הדיור ולבדיקות שמשרדו מקיים בנושא. לדבריו, יוקר המחיה הוא אחד הנושאים הקריטיים לאזרחי ישראל, נושא אשר בזמן המלחמה לא מקבל את תשומת הלב הנדרשת. זאת אף שמתחילת המלחמה יוקר המחיה האמיר.

"משרדי בודק בימים אלו סוגיות שקשורות ליוקר הדיור בישראל. במסגרת זאת נבדקת היערכות הממשלה למחסור בעובדים זרים בעקבות המלחמה, במיקוד על ענפי המשק הנשענים על עובדים זרים, כולל בענף הבנייה", אמר המבקר אנגלמן. "אי הגעה מספקת של עובדים זרים יש בה גם כדי לייקר את הבניה וגם סכנה להעסקת שב"חים במקומם".

"בנוסף אנחנו בעיצומה של ביקורת על מבצעי 80:20 שמציעים הקבלנים וכיצד המדינה מתמודדת עם הסיכונים הכרוכים בהם. בדוח בנושא 'היבטים במיסוי עסקאות מקרקעין' נתייחס גם להשפעת מבצעי המימון של הקבלנים על מדד מחירי הדירות"

כתיבת תגובה