נעצרה כנופיית הערבים שגבתה דמי "שמירה" מקבלנים

חברי הכנופיה הפילו את חיתתם על קבלנים ובעלי עסקים בצפון הארץ כשסחטו מהם תשלום עבור "שמירה" • במידה והבעלים היה מסרב היו "נגרמים" לו נזקים בשווי של מאות אלפי שקלים • לפנות בוקר זה נגמר בפשיטה משטרתית • כל הפרטים

אילוסטרציה: מיכל פתאל | פלאש 90

מקץ פעילות סמויה של מספר חודשים, משטרת ישראל חשפה ועצרה הבוקר חברי כנופיה שהטילה במשך שנים את אימתה על כל אזור הצפון וסחטה מבעלי עסקים וקבלנים סכומי כסף גדולים תמורת "שמירה". לבעלי עסקים שבחרו לא לשלם היו חברי הכנופיה גורמים נזקים כלכליים כבדים.

בהינתן האות פשטו לפנות בוקר מאות שוטרי משטרת ישראל וביניהם לוחמי יחידות מיוחדות, בלשי ימ"ר צפון וגופי אכיפה נוספים על הכפר טובא זנגרייה, ועצרו כנופיה שעסקה במשך שנים בסחיטה של חקלאים, בעלי עסקים וקבלנים שהגיעו לבצע עבודות עפר או  לפתוח בתי עסק באזור הצפון.

הכנופיה נהגה לדרוש תשלום עבור "דמי שמירה" למטעים, מאגרי מים, ציוד מכני כבד או לאתרי עבודות עפר. במידה והבעלים היה מסרב היו "נגרמים" לו נזקים בשווי של מאות אלפי שקלים לתוצרת החקלאית, ציוד חקלאות, לציוד המכני הכבד או לבית העסק.

במהלך השנים הכנופיה הטילה אימתה וקבלנים מאזורים שונים בארץ שילמו להם "דמי שמירה" כחלק מהסידורים שעליהם לבצע לפני עליית כלי העבודה לשטח אתר העבודה.

שמה של הכנופיה עורר פחד בכל אזור הצפון כך שבפועל היא לא נזקקה להציב שומר באתרי הבניה או בתי העסק שנפתחו. על פי השיטה לאחר קבלת תשלום חודשי שנע בין: 15,000 שקל ל-2,000 שקל, "נציגי" חברת השמירה הדביקו מדבקה הנושאת את לוגו חברת השמירה שסימל כי המקום "מאובטח" על ידי הכנופיה מטובא, למרות שבפועל לא הוצב מאבטח במקום.

בחקירה מקצועית, יסודית, ארוכה ומסועפת משטרת ישראל הצליחה לאתר 87 קורבנות שהסכימו להגיש תלונה בגין הסחיטה ו"דמי השמירה" שנכפו עליהם.

לאחר חקירה סמויה שנמשכה למעלה מ-8 חודשים, תוך שימוש בכלל המשאבים והאמצעים הטכנולוגים ובשיתוף פעולה עם פרקליטות מחוז צפון, מס הכנסה, מע"מ ומשרד הכלכלה, היום לפנות בוקר משטרת ישראל עצרה 27 חשודים ובמהלך הפשיטה נתפסו 10 כלי רכב ביניהם רכבי יוקרה, נתפסו כספים במזומן בסכום של מיליוני שקלים וכן נתפס רכוש בשווי של מיליוני שקלים שבתום ההליך המשפטי בכוונת המשטרה לבקש את חילוטם.

במקביל לפעילות נהרסה גדר שהקים חשוד שתחמה שטח של 3 מגרשים שיועדו לשיווק לבנייה על קרקע השייכת למינהל מקרקעי ישראל.

שני החשודים העיקריים האחד בן 45 והשני בן 35 מתגוררים בבתי פאר בכפר טובא זנגרייה ומנהלים אורח חיים ראוותני. משטרת ישראל קוראת לכל אזרח שנפל קורבן לסחיטה לא להיכנע ולהודיע מיד למשטרה!

הניסיון המצטבר במגוון עבירות סחיטה באיומים מלמד כי התשלום אינו מבטיח דבר ומעודד, לא אחת, את העבריינים להעמיק את הסחיטה וכן להמשיך ולבצע את זממם כלפי אותו קורבן וקורבנות נוספים. המשטרה תמשיך ותאבק בתופעה בנחישות לחשיפה, חקירה ומיצוי דין עם העבריינים.

"פעילות ארוכה זו הינה שינוי המציאות בצפון, מתן שירות לאזרח הנורמטיבי ומלחמת חורמה בעבריינים", כך מסר מפקד מחוז צפון ניצב אלון אסור בתדרוך השוטרים בשעות הלילה.

מפכ"ל המשטרה הגיע לתדריך השוטרים ועמד מקרוב על ההכנות לפעילות ואמר: "מילת המפתח היא אורך רוח. בריכוז המאמצים שבא לידי ביטוי בפעילות היום יש שינוי מהותי לא רק על העבריינים ונורמת העבריינות שהייתה לרועץ בניהול מהלך העסקים התקין אלא בעיקר תשפיע על אורח חייהם של אזרחים נורמטיביים".

 

תגובה אחת ל: "נעצרה כנופיית הערבים שגבתה דמי "שמירה" מקבלנים"

  1. הצחיקו את סבתא שלי
    אחרי שיזם חרדי החליט להביך את המשטרה שלא עשתה כלום
    המשטרה נזכרה שיש פושעים ותפשה אותם

כתיבת תגובה