עליות קלות בבורסה; השקל ממשיך להיחלש

בשוק ההון עדיין לא מצאו הסבר מניח את הדעת לחולשה המוזרה שתקפה את המטבע הישראלי בימים האחרונים. מאז יום שישי, עת פורסם המדד השלילי, נחלש השקל בכ-2% לעומת המטבעות המובילים

מסך ירוק בבורסה | צילום אילוסטרציה: shiba0511, שאטרסטוק

הבורסה בת"א בתל אביב נסגרה היום בעליות קלות. מדד ת"א-35 עלה ב-0.2% ומדד ת"א-125 הוסיף 0.1%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.27 מיליארד שקל בלבד.

מניית בזק ירדה ב-2% במחזור השני בגובהו בבורסה – 72 מיליון שקל והשלימה בכך יום שמיני של ירידות. גם שאר מניות הקבוצה ובהן מניית חלל תקשורת ירדו היום לאחר שספגו הורדה של מחיר היעד מהאנליסטים עקב התמשכות החקירות בפרשת בזק.

שוק המט"ח המשיך לעמוד גם היום בסימן של חולשת השקל. בשוק ההון עדיין לא מצאו הסבר מניח את הדעת לחולשה המוזרה שתקפה את המטבע הישראלי בימים האחרונים. מאז יום שישי, עת פורסם המדד השלילי, נחלש השקל בכ-2% לעומת המטבעות המובילים. הדולר היציג סגר בעלייה של עוד 0.65% לרמה של 3.588 שקלים.

אורי גרינפלד, כלכלן ראשי ב'פסגות' ניסה להסביר מה עומד מאחורי המהלך המפתיע של השקל הישראלי: "היחלשות השקל מאז תחילת החודש היא תוצאה משילוב של מספר גורמים שהשפיעו כולם לאותו כיוון, תופעה די נדירה בדרך כלל. ההבנה בשווקים שהריבית בישראל הולכת להישאר אפסית עוד זמן רב (גם כאשר בעולם הריביות עשויות להתחיל לעלות), עסקאות הגידור של האוצר, המלצת השורט על השקל של דויטשה בנק ואולי גם התערבות בשוק המט"ח מצד בנק ישראל. כל אלו הביאו להיחלשות השקל".

"עם זאת", אומר גרינפלד, "נראה שמדובר על אירועים שהשפעתם מוגבלת לטווח הקצר בלבד. קודם כל חשוב לזכור שמדובר על שבועיים וחצי של פיחות לאחר חצי שנה של תיסוף חד. שנית, המשק הישראלי ממשיך לבלוט לטובה, העודף בחשבון השוטף עדיין גבוה וצפוי אף לגדול כך שהכוחות הכלכליים הבסיסיים עדיין תומכים בהתחזקות השקל לאורך זמן. על אף שהריבית בישראל נמוכה באופן משמעותי מהריבית בארה"ב, השקל עשוי להמשיך להתחזק מול הדולר ועל אחת כמה וכמה מול סל המטבעות".

כתיבת תגובה