'איגוד בחורי הישיבות' דורש: הנחה באוטובוסים כמו לסטודנטים

בוועדת השרים לחקיקה תעלה ביום ראשון הקרוב הצעתו של חה"כ יעקב אשר, המבקשת להשוות בין בחורי ישיבות לסטודנטים בתחבורה הציבורית. יושב-ראש 'איגוד בחורי הישיבות' לשר האוצר: "מדובר בתוספת תקציב זניחה"

אילוסטרציה: Zack Wajsgras | פלאש 90

ועדת השרים לחקיקה תדון ביום ראשון הקרוב בהצעתו של חבר-הכנסת יעקב אשר מ'יהדות התורה' שדורש להעניק את הסבסוד בתחבורה הציבורית שמוענק לסטודנטי, גם לבחורי ישיבות.

יושב-ראש 'איגוד בחורי הישיבות' נפתלי סיגל, שלח מכתב בנושא לשר האוצר, חה"כ משה כחלון (כולנו), בבקשה שייענה לדרישה. "הצעת החוק הוגשה לאחר לחץ ציבורי רב מצד המגזר החרדי לביטול האפליה הקיימת, כאשר לימוד תורה הוא המקצוע היחיד שאינו מוכר במועצה להשכלה גבוהה כקריטריון לקבלת הנחה", כתב. "כשר אוצר של כלל אזרחי ישראל לרבות המגזר החרדי חושבני שמן הראוי שתשמע גם את צורכיהם של המגזר החרדי: העלות המשוערת של החוק היא זניחה ביחס להוצאות של המל"ג לסבסוד הסטודנטים ותעלה כשישה מיליון שקלים בלבד מידי שנה".

לטענתו של סיגל, קניית כרטיסייה או רכישה בערך צבור מזכה נוסע ב20% הנחה. הנחת סטודנט מזכה נוסע בהנחה של 33% מהמחיר המקורי – כלומר 13% נוסף על ההנחה הקבועה ברכישת כרטיסיה או ערך צבור. במידה וסטודנט רוכש חופשי שנתי או סימסטריאלי הוא מקבל הנחה של 50% בנסיעות.

"כיוון שבחורי ישיבות לנים בפנימיות, לא משתלם להם לקנות חופשי שנתי, כך שהנחה זו אינה נוגעת אליהם. כמות בחורי ישיבות בשנתון עומדת על קרוב ל-10,000 בחורים. ומכיוון שבחורים לנים בפנימיות וחוזרים הביתה פעם בחודש, אנו מעריכים בהערכה מופרזת שבחור ישיבה מוציא בממוצע 100 שקל על נסיעות בחודש. זה כולל חופשים, וכן נסיעות מחוץ לעיר במידה והישיבה אינה שוכנת בעירו. בשנה, יוציא בחור ישיבה כ-1,200 שקל על נסיעות ולכן סבסוד האוצר יעמוד למעשה על 156 ש"ח לבחור לשנה. וסבסוד האוצר לשנתון הוא כ-1.56 מיליון שקל", מסבירים באיגוד.

"בהתחשב בעובדה שתלמיד מתחת לגיל שמונה-עשרה אינו מקבל את ההנחה האמורה בגלל שיש לו הנחת נוער (50% הנחה). הרי שההנחה רלוונטית לכיתות י"ג, י"ד ו-ט"ו. בכיתה ט"ו בחורי ישיבות רבים מתחתנים, כך שההנחה תקפה לארבעה שנתונים במקסימום. לאור זאת יוצא שהעלות למשרד האוצר (שוב, בהערכה מופרזת) היא 6.24 מיליון שקל לשנה".

כתיבת תגובה