שר הכלכלה חנך מפעל במגדל העמק

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן חנך אתמול (ג), יחד עם ראש העיר, אלי ברדה, מפעל "סטיל רולינג קורפורשיין" שהוקם באזור התעשייה "שגיא 2000" וכן שם חדש לאזור התעשייה הדרומי במגדל העמק "מעלה מיכאל" על שמו של מייסד המפעל הראשון מיכאל פיש ז"ל.  

השר אלי כהן בחנוכת המפעל. קרדיט צילום: דוברות עיריית מגדל העמק.

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן וצוות משרדו, קיימו הבוקר, יום ג', (24/4/18) ביקור עבודה במגדל העמק ונפגשו עם ראש העיר אלי ברדה ודנו על הכלים והצרכים לקיום התעשייה והתעסוקה באזור. כידוע, מגדל העמק נחשבת למוקד תעסוקה אזורי עם שלושה אזורי תעשייה וקריית היי-טק משגשגת בהם פעילים כ-60 מפעלים ומועסקים כ-10 אלפים עובדים המציבים את העיר עם אחוז אבטלה מהנמוכים בגליל עמקים.

במהלך הסיור חנכו השר כהן וראש העיר כיכר חדשה ושם חדש לאזור התעשייה הדרומי בעיר – "מעלה מיכאל" על שם מיכאל פיש ז"ל, מייסד מפעל "האמה", הראשון באזור התעשייה. מיכאל ובלה פיש, זוג ניצולי שואה, היו מחלוצי התעשייה במגדל העמק. שאיפתם הייתה לתרום לפיתוח הישוב שנוסד בשנת 1953 כמעברה, והיה אז עיירת פיתוח בראשית דרכה, והם חרטו על דגם העסקת עולים חדשים מתושבי העיר בלבד, בכדי לסייע בקליטתם בארץ. כיום, חברת "האמה" הינה חברה בינלאומית המתמחה בפיתוח וביצור של מוצרי טקסטיל ובידוד של מוצרי טקסטיל ובידוד. מערך המוצרים המתקדם של החברה משווק למספר רב של מדינות בכל רחבי העולם, ומשרת את המותגים והיצרנים הבינלאומיים המובילים.

כמו כן חנכו השר כהן וראש העיר ברדה מפעל "סטיל רולינג קורפורשיין". החברה מציינת 40 שנה להיווסדה עם המעבר למפעל החדש, עוסקת בייצור אלמנטים מבודדים ומתועשים לענף הבנייה. החברה, אשר מפעילה קו אירופאי חדשני מהסדרה המובילה בעולם לייצור פאנלים מבודדים בתהליך רציף ובהזרקה בלחץ גבוה, הקימה מפעל חדש באזור תעשיה "שגיא 2000", בו יועסקו כ-100  עובדים.

משרד הכלכלה, באמצעות הרשות להשקעות, אישר ב-5 השנים האחרונות, השקעות במגדל העמק בהיקף למעלה מ-75 מלש"ח, שמינפו השקעות בהיקף של למעלה מ-256 מלש"ח, וייצרו 523 משרות חדשות, מתוכן, בשנת 2017 ועד לתוך הרבעון הראשון של שנת 2018 – השקעה של למעלה מ-43 מלש"ח, מינוף השקעות של למעלה מ-120 מלש"ח, שייצרו 138 משרות חדשות.

ראש העיר מגדל העמק, אלי ברדה אמר לתקשורת "אני מודה לשר הכלכלה על תמיכתו בשמירה על מעמדה של מגדל העמק כאזור עדיפות לאומית בתעשייה, כעיר תעשיית היי-טק ומוקד תעסוקה אזורי. אנו שמחים לחנוך איתו עוד מפעל חדש שהינו חלק מסדרה של מפעלים שעתידים לקום בקרוב באזור בתעשייה, להוסיף מקומות תעסוקה ולשמור על אחוז האבטלה הנמוך".

כתיבת תגובה