אושר: מיליארדים לצפון וטיסות ישירות מקריית שמונה למרכז

בשורה כלכלית דרמטית לתושבי הצפון: הממשלה אישרה את פתיחתו מחדש של מנחת קריית שמונה לטיסות מסחריות | התוכנית כוללת השקעות ענק בתשתיות, נדל"ן ותעסוקה לשיקום האזור

נתניהו חותם על רישיון למנחת בקריית שמונה | צילום: מעיין טואף/ לע״מ.

לאחר למעלה מ-20 שנה בהן עמד שומם מטיסות מסחריות, מנחת קריית שמונה חוזר לפעילות מלאה כחלק ממהלך אסטרטגי רחב היקף לשיקום וחיזוק הצפון.

בישיבת ממשלה מיוחדת שנערכה היום (ראשון) בקריית שמונה, אישרה הממשלה שורת החלטות דרמטיות הכוללות השקעה של מיליארדי שקלים בתשתיות תחבורה, דיור, תעסוקה וחינוך. המהלך, המובל על ידי שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא״ל (במיל’) מירי רגב, כולל תקצוב של כ-10 מיליון שקלים בשנה להפעלת שירות טיסות מותאם שיחבר את אצבע הגליל למרכז הארץ ולאילת, לצד מתן אישור רגולטורי מרשות התעופה האזרחית (רת״א). המנחת צפוי להפוך לעורק חיים כלכלי ותיירותי בשגרה, ולשמש כנכס אסטרטגי לרציפות תפקודית ולחילוץ בשעת חירום.

במהלך הישיבה הדגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו את החזון הכלכלי ארוך הטווח לאזור ואמר: ״אנחנו פה בקריית שמונה בשדה התעופה ששבנו לפתוח אותו היום. אנחנו הולכים להזרים הנה תחבורה אווירית, תחבורה רכבתית, תחבורה של כבישים מהירים. ואנשים יוכלו עם הרכבת, תוך פחות משעה להיות בתל אביב. אנחנו הולכים להשקיע כאן מיליארדים בפיתוח הצפון. כל היישובים שמיוצגים כאן על ידי ראשי הישובים כאן, אנחנו הולכים לעשות כאן מהפכה ענקית. הכוונה לא רק להחזיר את אותם אנשים שעדיין לא חזרו; הרבה חזרו, אפילו הרוב חזרו. לא, אנחנו הולכים למקום אחר.

אנחנו הולכים להגדיל באופן משמעותי את הגליל, ואת צפון הגליל באוכלוסייה. אנחנו הולכים לבנות פה גם עסקים, גם מוקדים ממשלתיים של תעשיות ממשלתיות, גם בדיור, גם ברווחה, גם בחינוך גם בתיירות. השקעה ענקית של מדינת ישראל, אבל בעיקר שיתוף פעולה אדיר של ראשי הישובים כאן ושל תושבי הצפון. זה דבר גדול מאוד – לא תכירו את הצפון. אני אגיד לכם מה שאמרתי גם לאנשים שהיו באור עקיבא, ביקנעם, גם בקריית מלאכי וגם בקריית גת – ׳תשקיעו עכשיו, זה הולך לעלות ולעלות. תשקיעו עכשיו בצפון, עזרו לצפון".

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא״ל (במיל’) מירי רגב, הציגה את החיבור התחבורתי ככלי לביטול מושג הפריפריה וציינה: “היום, לאחר יותר מ- 20 שנה, ובמעמד ראש הממשלה וראשי הרשויות מהצפון, אני מעניקה רישיון להפעלת תשתית תעופתית אזרחית שתאפשר חידוש טיסות מסחריות בין קריית שמונה לנתב״ג ובין קריית שמונה לאילת. זהו מהלך אסטרטגי שמחזיר לצפון את הקישוריות האווירית ומצטרף להפעלה המחודשת של שדה התעופה חיפה, כחלק מתפיסה כוללת שמחברת את הצפון למרכז ולדרום והופכת את הנגישות למהירה, זמינה ומתקדמת יותר עד כדי ביטול המושג ‘פריפריה’.

אישור הפעלת המנחת מתקדם במקביל לפרויקט הרכבת מקריית שמונה ועד אילת, כך שאדם היוצא מקריית שמונה יוכל להגיע לנתב״ג בתוך כ- 40 דקות דרך האוויר, לאילת בתוך כשעה ורבע, וברכבת לתל אביב בתוך כשעתיים. אנחנו מחברים את הצפון למדינת ישראל לא רק דרך היבשה, אלא גם דרך האוויר. זו בשורה אדירה לאנשי עסקים, לסטודנטים, לחיילים ולכל תושבי הצפון, ונדבך מרכזי ברציפות התפקודית של האזור גם בשגרה וגם בחירום. שינוי המציאות הביטחונית מאפשר לנו להחזיר את הטיסות לצפון, ולא במקרה הדבר קורה ערב ט״ו בשבט, חג של שורשים ופריחה מחודשת. אנחנו לא עוקרים את הצפון, אנחנו מחזקים, מצמיחים ומרחיבים אותו. משרד התחבורה, בהובלתי, ממשיך להביא תוצאות בשטח ולחבר את ישראל, בצפון, בדרום ובמרכז.”

החלטת הממשלה מסמנת תפנית ביחס לכלכלת הגליל, עם דגש על פתיחת מוקדי תעסוקה של תעשיות ממשלתיות ופיתוח תיירותי מואץ. החיבור האווירי הישיר לנתב"ג צפוי לקצר משמעותית את זמני ההגעה ולהפוך את האזור לאטרקטיבי עבור משקיעים ואוכלוסיות חדשות, במטרה להגדיל את מצבת התושבים ולחזק את החוסן הלאומי בצפון הארץ.

תגובה אחת ל: "אושר: מיליארדים לצפון וטיסות ישירות מקריית שמונה למרכז"

  1. פתי מאמין לכל דבר. אני לא מאמין לף הבטחה של ביבי. ראינו את: הניצחון המוחלט, את לא ( בקשר לעזה) ואת לא ואת לא בריבוע והכל נגמר בכן רבתי.
    הלוואי ולא היה מבטיח ורק מבצע את חלק מהתוכניות שכבר כתובות יפה בכל מיני קלסרים

כתיבת תגובה