הממונה על התחרות מיכל כהן אישרה את עסקת המיזוג בין דורות לדיפלומט לאחר בדיקה שהעלתה כי המיזוג אינו מעלה חששות לפגיעה בתחרות ובציבור | דיפלומט רכשה 51% מחברת מוצרי התיבול לפי שווי של 148 מיליון שקל
שי קליין 28.02.2023
מוצרי דורות | צילומסך מאתר החברה הממונה על התחרות עו"ד מיכל כהן, אישרה את עסקת המיזוג בין דיפלומט – חברת ההפצה מהגדולות בישראל, לבין דורות מוצרי שום ותיבול שמוכרת 51% מבעלותה בכ-74 מיליון שקלים – לפי שווי של 148 מיליון שקלים. אישור המיזוג נעשה לאחר בדיקה מעמיקה של ההשלכות האפשריות של העסקה על התחרות.
דיפלומט פועלת בתחום הייבוא והשיווק של מוצרי צריכה מהירה, ביניהם: מותג שימורי הטונה Starkist, מוצרי הניקיון וההיגיינה של Procter&Gamble, תחליפי בשר, ועוד. דורות פועלת בתחום הייצור והשיווק של מוצרי תיבול קפואים ומצוננים, ובעיקר שום קפוא, ומחזיקה במותג המוביל בתחום. כן עוסקת דורות בשיווק תחתיות בצק אפוי לעוגה.
במסגרת בדיקת עסקת המיזוג נבחנו ברשות התחרות במשך החודשים האחרונים תרחישים שונים. בין היתר נבחנה האפשרות שמא המיזוג יוביל לדחיקה של מתחרות הפירמה הממוזגת – מתחרותיה של דורות או מתחרותיה של דיפלומט, או להגדלת כוח המיקוח של החברה הממוזגת מול קמעונאים. עוד נבדק חשש מאובדן מתחרה פוטנציאלי.
בדיקת הממונה העלתה כי בנסיבות המיזוג הספציפי, ובפרט היקף המכירות ומאפייני תחום הפעילות של דורות, מאפייני פעילות דיפלומט, כמו גם נתונים נוספים שנאספו במסגרת הבדיקה, ומידע שעלה במסמכים הפנימיים של הצדדים למיזוג ושל צדדים שלישיים, המיזוג אינו מעלה חששות לפגיעה בתחרות ובציבור.
את דיפלומט ייצגו בהליך מול הממונה עורכות הדין מזור מצקביץ' וענבל רוזנבלום ממשרד עו"ד פירון.




