אחרי אי-הורדת הריבית: זה הזמן לניצול ההטבות?

בעקבות החלטת נגיד בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי: "במאזן השיקולים הייתה העדפה לחיזוק השקל על פני הקלה על נוטלי המשכנתאות" | ומה כדאי לעשות עם הלוואות המשכנתא כעת, להותיר את התשלום החודשי או ליהנות מההטבות שמציעים הבנקים?

משכנתא בהקפאה | צילום: shutterstock

החלטת נגיד בנק ישראל להותיר את הריבית במשק ללא שינוי הייתה צפויה. במאזן השיקולים של בנק ישראל הייתה העדפה לשמור על יציבות השקל על פני מתן הקלה לבעלי המשכנתאות, כך אומר מאור אוחנה, מנכ"ל רשת דרכנו לייעוץ משכנתאות ומציין כי  ייתכן ובהחלטת הריבית הבאה ובהתאם להתפתחות במערכה הצבאית נראה הורדת ריבית. "עם זאת, למי שמתקשה היום עם החזרי המשכנתא מומלץ לבחון את התנאים להקפאת המשכנתא על פי מתווה בנק ישראל".

לדבריו, כל האוכלוסייה המתגוררת במרחק של עד 30 ק"מ מרצועת עזה וכוללת נוטלי משכנתאות שרכשו דירה ראשונה או משפרי דיור (לא חלה על משקיעים), אוכלוסייה שפונתה מביתה על ידי גורם רשמי, אוכלוסייה שהיא בעלת קרבה ראשונה (בני זוג, הורים, ילדים) להרוגי המלחמה, החטופים או הנעדרים ואוכלוסיית משרתי המילואים או מגוייסי צו 8, כל הקבוצה הזאת זכאית לדחיית תשלומי המשכנתא ל – 3 חודשים ללא ריבית על סכום הדחייה ומדובר בהטבה אמיתית שיכולה להקל על האוכלוסייה בטווח הקצר.

"האוכלוסייה הכללית יכולה גם היא לבקש הקפאת משכנתא אולם היא תחויב בתשלום ריבית על תקופת ההקפאה (ריבית דריבית) והצמדה למדד (במסלולים צמודי מדד) שמשמעותה ייקור בפועל של ההלוואה כך שמדובר בהטבה יקרה שבטווח הקצר מסייעת לבעלי המשכנתאות אולם בהמשך היא תכביד על יתרת ההלוואה לכן, מומלץ  להיעזר בכלי של הקפאת המשכנתא רק במקרה שההכנסה אכן נפגעה בצורה משמעותית בטווח הקצר ויש סכנה משמעותית לאי עמידה בתשלומים, אם ניתן באמצעות צמצום הוצאות זמני לעבור את התקופה ללא הקפאת המשכנתא מוטב לא לנצל את ההטבה".

כתיבת תגובה