הוא הגיע לארץ לפני שנתיים, ויחסית למותג לא מוכר, שעלותו קרובה לחצי מיליון שקלים, המכירות שלו נאות מאוד | מה יש ברכב המנהיגים הסיני שאין באף אחד מהמתחרים שלו? יצאנו לנסיעת מבחן
יחיאל גרין 14.11.2024הקדמה
המותג הונגצ'י (הוגים אותו הונצ'י) נוסד בסין בשנת 1958 והרכבים שלו תוכננו עבור מנהיגים ומשפחות האצולה הסינית. באתר של HONGQI מתואר רכב המבחן ה-E-HS9 כעוצמה מלכותית. יצא לי לבחון לא מעט רכבים בחיי, אך מעטים מהם ניתן להגדיר "רכב שאי אפשר להתעלם ממנו". הונגצ'י מקבל את המקום הראשון.
מסורת סינית עתיקה
הונגצ'י, שפירושו "דגל אדום" בסינית, נחשב למותג המכוניות הוותיק ביותר בסין והיה במשך שנים רבות הלימוזינה הרשמית של בכירי הממשל הסיני. מאז שנות התשעים, הונגצ'י כבר אינו מיועד רק לאליטה המפלגתית אלא מוצע גם לציבור הרחב.
ב-2022 הוא הגיע לישראל, כתבי רכב רבים התייחסו להיסטוריה של הונגצ'י. היבואן אפילו בחר לתת לזה עמוד באתר האינטרנט עם הכותרת המורשת של הוגנצ'י ובאולם התצוגה ישנו מסך לד עצום עם כל הנקודות ההיסטוריות של המותג. לא יודע אם בישראל זה עוזר במכירות…
העיצוב
רכב של מנהיגים. באמת שהוא מרשים ומושך מבטים כמו רכב של תערוכה, במיוחד עם הצביעה הדו גוונית, הגריל הענק ומשטחי הכרום. מי שעיצב את הרכב מבין היטב מה זו יוקרה: העיצוב שלו פותח על-ידי המעצב של רולס-רויס לשעבר, ג'יילס טיילור. כל זה ביחד, יוצר אפקט גבוה ביותר. מבחינת תשומת הלב הוא תופס יותר מבטים מריינג' רובר.
תא הנוסעים
ארבעה מסכים תופסים את העין. אחד מול הנהג, שני במרכז, עוד אחד לתפעול בקרת המיזוג והאחרון לנוסע (בעיקר גימיק). וכל זה אומר, שהתפעול פשוט יותר מהמקובל בתעשיית הרכב הסינית.
הדלת רחבה, והכניסה נוחה מאוד. יש מנגנון טריקה אוטומטית. הצבעים בפנים מקבילים לאלה שראינו בחוץ, שילוב של לבן כחול. מהמם.
לא צריך להניע, וכבר, כל המערכות עולות לבד מיד עם פתיחת הדלתות. אבל יש דבר אחר שצריך לעשות בתחילת נסיעה: להשתיק את כל ההתראות והצפצופים. בלי הניתוק, זאת צרמוניה שהרבה זמן לא פגשתי.
שורה שניה ושלישית
תראו את העור… מושבי הקפטן שמתכווננים חשמלית, חלון הגג העצום, פתחי המיזוג, אפילו את הכריות הללו במשענות הראש כמו במרצדס. בקיצור, בסין יודעים לפנק. מנגד, השורה השלישית צפופה למבוגרים ובגלל מושבי הקפטן רק שישה נוסעים יכולים לשבת ברכב.
לקחתי את הילדים לנסיעת מבחן, כי תכלס הם אלו שיושבים שם… הם מדווחים שהשורה שלישית צפופה גם להם. לא כמו באאוטלנדר, אבל בהחלט לא מרווחת כפי שהיה נראה מלכתחילה.
תא המטען
תא המטען לא גדול כמו מיניוואן, אבל הוא ממש לא קטן. עגלת ילדים נכנסה בקלות, הפתיחה חשמלית כמובן, ואפילו קיפול המושבים חשמלי, דבר שלא מוצאים אפילו ברכבי יוקרה. ליד המתגים הללו נמצא מתג נוסף, בדומה לאאודי 7 Q- שמוריד את המתלים כדי לאפשר גישה קלה אל תא המטען. גלגל רזרבי לא מצאנו.
בטיחות אקטיבית
יש את כל מה שהתרגלנו ומקובל בתעשיה, רק שכל הטוב הזה לא מפסיק לצפצף ולהתריע…
פיצ'רים
בזכות התעשיה הסינית, לא קל להפתיע את מי שבכל חודש נוהג ברכב אחר. אז הנה פיצ'ר שמצאתי. בקרת שיוט אקטיבית בסיבוב! בקרת שיוט אדפטיבית, היא פיצ'ר מאוד נוח, רק שבדרך כלל בסיבובים או בכיכרות היא מאיצה פתאום. כאן, המערכת מזהה שהרכב בסיבוב, ועד שלא תצאו לקו ישר – בקרת השיוט תשמור על מהירות של 40 קמ"ש.
איך הוא נוסע?
למרות שלא מדובר ברכב עם הסוללה הגדולה, הנסיעה הייתה חוויה שהצליחה להסתיר את חרדת הטווח, הפיל הכבד הזה נורה מהמקום תוך 4.9 שניות, בלי להסס וכיף לשייט ולהאיץ איתו. הנסיעה מאד נעימה והמתלים שלו מרגישים כמו ברכב נוחות צרפתי.
צריכת חשמל וטווח
ה- E-HS9 שוקל לא מעט, ועם סוללת 84 קוט"ש, הנעה כפולה וטווח נסיעה רשמי של 380 ק"מ. לא תגיעו רחוק בלי עמדת טעינה ציבורית. הרכב שבו נהגנו הוא מבציר 2022, וכיום הוא נמכר רק עם סוללה של 99 קוט"ש וטווח מוצהר של 551 ק"מ.
שורת סיכום
ככל שעוברות השעות מתקבל רושם יותר ויותר טוב עם ה-E-HS9 . כך למשל, אני מגלה שמצב אקו גם חסכוני יותר וגם יודע לתת כח כשצריך. אהבתי מאד את הפאר והנדסת האנוש שבהשוואה למותגים סיניים הרבה יותר מוצלחת.
מאז כניסת הדגם לפני יותר משנתיים, נמכרו ממנו כמעט 300 יחידות, ולמותג לא מוכר שעולה חצי מיליון שקל, זו תוצאה מרשימה מאוד!
לסיום, אני רוצה לחזק את מה שכתבתי בעבר, למי שאין עמדת טעינה ביתית שלא יחשוב על רכב חשמלי. עמדות הטעינה הציבוריות בישראל הן קטסטרופה. תחנת הטעינה הראשונה שהגענו, פשוט לא עבדה. השנייה הייתה של 22 קילוואט, ואחרי חצי שעה של טעינה השגנו טווח רשמי של 15 קילומטר – אז נטשנו. גם השלישית לא עבדה, הניסיון להטעין עם פנגו לא הצליח בכלל, ומה שכן קרה היה, שנלקחה לנו מסגרת מהאשראי (שחזרה כמובן אחרי יומיים) של 900 ₪. התדלוק בימי המבחן עלה לנו 250 ₪ בעמדות מהירות. אני מניח שהבנתם: הסיפור הזה גם יקר וגם שורף זמן.
14/11/2024 20:47
ואחרי שנתיים היא שווה 200000 שח פחות …
18/11/2024 9:58
צרמוניה זה טקס, לא רעשים.