הזוכה השנתי בארוחה עם וורן באפט הוא ממציא המטבע הדיגיטלי 'טרון', ג'סטין סאן, והוא רק בן 28 • זוהי הארוחה המסורתית שמקיים וורן באפט שהכנסותיה קודש לצדקה, ובמסגרתה הוא מעניק מעצותיו אחת על אחת למי שמימן את הארוחה • התפריט האמיתי של ארוחת הסטייקים היקרה בעולם
אהרון סוויסה 06.06.2019מה המחיר הכי יקר ששילמתם על ארוחת סטייקים טובה -אפילו בלי עלעלי זהב וכסאות מצופי יהלומים? עכשיו תכפילו את התשובה במיליונים. 4.6 מיליון דולר עומד לשלם ג'סטין סאן, בן 28 עבור ארוחת סטייקים עם וורן באפט במסעדת הסטייקים הניו יורקית סמית' אנד וולינסקי.
אם אתם בעלי מסעדות אל תתחילו לקנא בבעלי המסעדה שאולי ישמחו מן הפרסום בעקבות הארוחה – אבל את כל המיליונים הם לא יראו, אלו ילכו ישירות לארגון הצדקה 'גלייד' שעוזר לחסרי בית באזור סן פרנסיסקו.
סאן זכה במכירה הפומבית המתקיימת כבר 20 שנה כשההכנסות מיועדות לצדקה, המחיר ההתחלתי של המכירה הפומבית לארוחת הצהריים עם באפט המתפרסמת באתר איביי היה 25 אלף דולר. "גלייד לוקחת אנשים שנמצאים בתחתית ועוזרת להם לעמוד על הרגליים. הם עושים את זה שנים. אם אפשר לעזור בגיוס כסף בשבילם, אני עושה זאת בשמחה", כתב באפט בהצהרה שפרסם.
בשנים האחרונות מתקיים מרוץ סמוי, מי יזכה לשבת ביחד עם עוד שבעה מחבריו לארוחה עם המשקיע בן ה-87. בשנה שעברה סכום הזכייה עמד על 3.3 מיליון דולר, סכום נמוך במעט מההצעה בשנה הקודמת, שעמדה על 3,456,789 דולר. שני זוכים אלמונים שילמו את הסכום הזה בדיוק ב-2012 וב-2016. במהלך 19 השנים שבהם נמכרות ארוחות הצהריים עם וורן באפט גויסו לארגון הצדקה קרוב ל-30 מיליון דולר.
במהלך השנים מתברר שהזוכה לא מקבל רק הצעות ועצות השקעה מבאפט, אלא גם הצעת עבודה. מנהל קרן גידור לשעבר טד ושלר, זכה בארוחה שנה אחרי שנה משנת 2010 ושילם סכום כולל של 5.25 מיליון דולר.
ההשקעה השתלמה ובשנת 2011 הגיש לו המיליארדר עם הסטייק, הצעת עבודה משתלמת. ושלר מנהל ביחד עם טוד קומבס את ההשקעות של ברקשייר התאוויי, חברת האחזקות של באפט.
ג'סטין סאן הזוכה השנה מעורר סנסציה כפולה מאחר והוא הולך לדבר עם באפט בין הסטייקים, על עסקי 'רעל העכברושים' שלו. כך כינה המשקיע הזקן את ההמצאה החדשה של מטבעות הקריפטו. בשנים האחרונות הוא הזהיר פעמים רבות נגד ההשקעה בביטקוין – המטבע הווירטואלי הגדול ביותר במונחים של שווי שוק – כשלטענתו המסחר במטבעות קריפטו הוא "מכשיר הימורים".
"הביטקוין לא ייצר עד היום דבר והוא לא עושה כלום. הוא סתם יושב במקום. זה כמו קונכיה או משהו כזה, זאת לא השקעה בשבילי", אמר באפט בעבר, והוסיף, "הרבה מאוד הונאות נקשרו אליו. מטבעות נעלמו והרבה כסף הלך לאיבוד". כשנשאל האם יהיה מעורב אי פעם בטכנולוגיית הבלוקצ'יין, ענה באפט, "אני לא אהיה האיש שיהפוך למנהיג גדול של הבלוקצ'יין".
"אני מצפה בכיליון עיניים לפגישה עם חלוץ אמיתי בתחום ההשקעות", כתב סאן בחשבון הטוויטר שלו. "אני נרגש מהאפשרות לשוחח עם וורן באפט על הפוטנציאל של בלוקצ'יין ולקבל ממנו עצות חשובות ותובנות על יזמות והימורים נועזים על העתיד".
אין לדעת האם ישתכנע באפט מהבחור הצעיר שיישב מולו – יחד עם עוד שבעה צעירים נלהבים. סאן הוא המייסד של המטבע הוירטואלי טרון ומכהן כמנכ"ל חברת שיתוף הקבצים BitTorrent אותה קנה בשנה שעברה בתמורה לסכום פעוט של 120 מיליון דולר. הוא הודיע כי בכוונתו להזמין לארוחה "אנשי עסקים מובילים בתעשיית הבלוקצ'יין שיפגשו טייקון השקעות". לדבריו, זו תהיה הזדמנות מעולה "להבנה הדדית והעברת מידע".
אם אכן 'האורקל מאומהה' כפי שמכונה באפט בעולם אכן יתחיל להשקיע במטבעות הקריפטו, יהיה זה ניצחון לדור הצעיר על פני אריה ההשקעות המבוגר.
בתגובה רשמית על הזכייה מסר באפט: "אני שמח מהעובדה שג'סטין ניצח ומצפה לפגוש אותו ואת חבריו. אנחנו נבלה יחד ו'גלייד' ישתמשו בתרומה שלו כדי לעזור לאלפי אנשים