יום המסחר בבורסה בתל אביב נפתח היום בצל אירועי הנפילה סמוך לנמל התעופה בן גוריון, אך מי שבלטו באופן חיובי היו מניות חברות התעופה הישראליות, אל על וישראייר | מניות שתי החברות רשמו זינוק משמעותי בשערי המסחר, זאת על רקע גל ביטולי הטיסות של חברות תעופה זרות לישראל וממנה
שי קליין 04.05.2025יום המסחר בבורסה בתל אביב נפתח היום בצל אירועי הנפילה סמוך לנמל התעופה בן גוריון, אך מי שבלטו באופן חיובי היו מניות חברות התעופה הישראליות, אל על וישראייר. מניות שתי החברות רשמו זינוק משמעותי בשערי המסחר, זאת על רקע גל ביטולי הטיסות של חברות תעופה זרות לישראל וממנה.
המשקיעים הגיבו במהירות להודעות הביטולים של חברות כמו קבוצת לופטהנזה, אייר אירופה ואחרות, בהערכה כי המצב החדש יגביר את הביקוש לטיסות של חברות התעופה הישראליות. עם צמצום האפשרויות לטוס לישראל וממנה באמצעות חברות זרות, נוסעים רבים עשויים לפנות לאל על וישראייר כדי לממש את תוכניות הנסיעה שלהם.
הזינוק במניות משקף את התפיסה בשוק כי אל על וישראייר צפויות ליהנות מיתרון תחרותי זמני. בעוד חברות זרות בוחנות מחדש את מדיניות הטיסות שלהן לישראל וממנה, החברות המקומיות ממשיכות בשגרת פעילותן, ובכך הופכות לאופציה המרכזית עבור נוסעים שאינם יכולים או רוצים לדחות את נסיעתם.
אנליסטים בשוק ההון מציינים כי העלייה במניות עשויה להיות תנודתית ותלויה בהמשך התפתחויות המצב הביטחוני. במידה והחששות הביטחוניים יתפוגגו במהירות וחברות התעופה הזרות יחדשו את טיסותיהן, ייתכן שנראה תיקון במחירי המניות. עם זאת, בטווח הקצר, נראה כי הביקוש לטיסות של אל על וישראייר צפוי להישאר גבוה.
בנוסף, ייתכן כי הממשלה תנקוט בצעדים תומכים בענף התעופה הישראלי, במיוחד אם גל הביטולים של החברות הזרות יימשך זמן רב. תמיכה כזו יכולה להתבטא בהקלות רגולטוריות או בסיוע כלכלי, מה שעשוי לחזק עוד יותר את מעמדן של אל על וישראייר.