הבהלה לחשמל? בסיום נסיעת המבחן, אחרי שהחזרתי את המפתחות (טוב זה רק ביטוי, אין באמת מפתחות לרכב) עליתי לאולם התצוגה של יונדאי כדי לשאול את השאלה הכי מתבקשת, כמה זמן המתנה יש לקונה EV? בטח לא תופתעו אם גם כאן קיבלתי את התשובה: אין צפי. כלומר, עד להודעה חדשה לא ניתן להזמין ואפילו לא להיכנס לרשימת המתנה | הבה נבדוק אם שווה לחכות
יחיאל גרין 08.09.2022אז… מה בחנתי השבוע?
יונדאי קונה, שכבר נבחן כאן בעבר עם מנוע טורבו בנזין, קיים גם בגרסה היברידית וגרסה חשמלית – שאותה לקחתי לנסיעת מבחן.
למה היה חשוב לי לשאול מי קהל היעד של הקונה EV?
כי, ממוצע טווח מקובל לרכב חשמלי הוא באיזור ה-400 ק"מ, לקונה EV רק 305 ק"מ, וזאת בתנאים מינימליסטים כמו בלי להדליק מזגן… הדלקתם מזגן? ירד הטווח. אם ממש חם לכם והמאורר של המזגן עובד על מקסימום, ירדו לכם בסה"כ כמה עשרות ק"מ מהטווח…
הלכה למעשה: פתרון נהדר לרכב שני במשפחה או לאנשים שגרים באזור המרכז שהטווחים שלהם לא ארוכים.
בזכות הטווח הלא גדול, הפעם נאלצתי 'לתדלק' חשמל יותר מפעם אחת.
חיפשתי תחנה באזור מגורי שיש לה הטענה מהירה, ולהפתעתי מצאתי די מהר. אחרי 'תדלוק' של חצי שעה, הגענו ל-80 אחוז סוללה, (אם רוצים להגיע ל100 אחוז סוללה, צריכים להמתין עוד כשעה). שילמתי באשראי על 16 קוט"ש 32 ₪.
עדיף כמובן להטעין בבית או בעמדת טעינה רגילה, המחיר פשוט יותר זול. השהות ברכב בזמן ההטענה כמובן הייתה עם מזגן…
הפתעה קטנה נרשמה לקראת היום האחרון של המבחן, אחרי תדלוק ועם 80 אחוז סוללה יצאנו לדרך. בצג השמאלי צוין שנותרו לנו 207 ק"מ. החלטתי לאתגר את הנתון המוצהר… סגרתי את מהירות הרכב ל-90 קמ"ש נינוחים ויצאנו לדרך. אחרי 77 ק"מ, עצרנו בתחנה הראשונה והבטתי בלוח המחוונים, המחשב ציין שנותרו כעת 155 ק"מ. דהיינו, הרכב ספר בעצם כאילו נסענו רק 52 ק"מ. אז הרווחתי 25 ק"מ? הלוואי ככה בלוטו… השאלה כעת האם זה אומר שבנהיגה סופר רגועה אפשר לנסוע יותר מ- 305 הק"מ המוצהרים? קשה לדעת.
כבר כתבתי בעבר על בלימה רגנרטיבית וכמו שאני אוהב, הנסיעה כוונה לבלימה הכי חזקה, שמיתרת כמעט את השימוש בדוושת הבלמים ומוסיפה לא מעט קילומטרים לטווח. (וזו לא תשובה לפיסקה הקודמת שהייתה בדרך בינעירונית, שם לא השתמשתי בכלל בדוושת הבלם).
- יונדאי קונה EV מבט מבפנים | צילומים: יחיאל גרין
יונדאי חתומה על הביטוי: 'בטיחות ללא פשרות' ובדרך כלל, כל רכב יונדאי שאני בוחן, רשימת האבזור הבטיחותי ארוכה ועובדת מדהים – בשונה מיצרנים רבים ששוכחים חלק מהאבזור החשוב הזה בארץ יצור הרכב… למעשה, בקונה EV יש הרבה מעבר למצופה. חוץ מ…בקרת שיוט אדפטיבית. הסתכלתי שוב ושוב במפרט ובקטלוג ואין, ולמה באמת?
לעיצוב החיצוני, אני פחות מתחבר. אצל היבואן כנראה מכירים אותי ויש להם בוודאי חוש הומור משובח. זו כנראה הסיבה שציידו אותי ברכב מבחן בצבע אדום בוהק, מסובב ראשים שהביא תגובות שלא קיבלתי הרבה שנים. למי שחסרה תשומת לב, מומלץ להזמין רכב בצבע כזה… ותכל'ס, הצבע הזה נותן יופי לאוטו.
העיצוב הפנימי הפוך: קר ומחושב, יקה אמיתי, כל מתג עומד בדיוק איפה שמצופה וממתין לפקודה, אין שום השראה או משהו מלהיב, הצבעים בתא תואמים את האווירה, אפור ושחור.
רשימת האבזור עושה V על כל מה שמקובל ברכב חשמלי: מסך מרכזי, לוח מחוונים דיגיטלי, 3 מצבי נהיגה, אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי, בלם יד חשמלי עם אוטו הולד, תא אחסון נוסף במקום שבו הייתה אמורה להיות ידית הילוכים, ועוד.
שורה שניה: הגודל סביר ויש מספיק מקום לרגלים, יש תאורה ומשענת בין המושבים, פתחי מיזוג – אין.
תא המטען: 332 ליטר. לא קטן ולא גדול.
מחיר – 148.000 ₪ כאשר כאמור, בכל מקרה לא תוכלו להזמין את הקונה EV ולקבלו בשלב זה.
בינתיים, נהנינו מנסיעה שקטה וחסכונית והמון תשומת לב. אם תרצו ממש ליהנות, העבירו למצב ספורט ופשוט לחצו על הדוושה עד הסוף. המומנט החזק של המנוע החשמלי, ידביק אתכם לכסא. ובקשר לסוללה, תעצמו עיניים, אל תסכלו על הטווח שבינתיים ירד לשתי ספרות… תמיד אפשר להטעין בבית בעלות נמוכה. אז, מי אמר שאי אפשר לקנות אושר?
- יונדאי קונה EV | צילומים: יחיאל גרין