בחירות חוזרות? מחירי הנדל"ן ממשיכים לעלות

שוק הנדל"ן המקומי יספוג עליית מחירים דרמטית, כתוצאה מהחלטת הכנסת לפזר את עצמה רגע אחרי הבחירות, כשהיא מותירה ממשלה לא מתפקדת. ההמלצה העיקרית כרגע היא לרכוש דירה רגע לפני העלאה משמעותית במחירי הנדל"ן ולא להמתין לעליית מחירים נוספת, שגם היא לא תאחר לבוא • דעה

התחדשות עירונית | צילום אילוסטרציה: shutterstock

לפני כחצי שנה ראינו את הנזק העצום שתקופת הבחירות עוללה לשוק הנדל"ן. מההכרזה הקודמת על בחירות ארציות באוקטובר 18, מחירי הנדל"ן נמצאים במגמת עליה. כך גם ניכרת הצטמצמות דרמטית בהפשרת קרקעות והתחדשות עירונית.

הפגיעה של תקופת הבחירות בשוק הנדל"ן אימתנית ונוגסת בהצלחות הקודמות של הממשלה להוזלת המחירים ומקסום הפרויקטים שיאפשרו לזוגות צעירים לבנות בית.

250/200 סייד בר + קובייה

"מחיר למשתכן" היא אחת מהתכניות שמטרתה הייתה להציל את הזוגות הצעירים, חסרי האמצעים לרכוש בית. התכנית כבר לא רלוונטית, כי שוב, אין לנו ממשלה יציבה שתהיה אחראית לכך שתפוקת הבנייה ופרויקטים חדשים ירדו ב-20 אחוזים לעומת השנה הקודמת. כשמתחילים לכמת את הנזקים בשוק הנדל"ן בעקבות ממשלה רופפת, מבינים את עוצמת הפיצוץ שעלול להגיע במחירי הדירות בזמן הקרוב.

משפרי הדיור ממהרים למכור כמה שיותר מהר את הדירות הקיימות כי הם מבינים שהמחירים של בית החלומות שלהם רק יעלו, עד כדי שידם כבר לא תהיה משגת לרכוש את דירת חלומותיהם בבניין חדש ומפואר שעליה חלמו.

היזמים שמבינים את מצוקת השוק הישראלי, המתאפיין כרגע במחסור חמור של דירות, יעלו את המחירים בצורה משמעותית בזמן הקרוב, אחרי חודשים ארוכים שמחירי הנדל"ן עלו בצורה מתונה.

ההמלצה העיקרית כרגע היא לרכוש דירה רגע לפני העלאה משמעותית במחירי הנדל"ן ולא להמתין לעליית מחירים נוספת, שגם היא לא תאחר לבוא.

Inner 620/130

 

הבעיה הקשה היא שהתוכנית הבאה של הממשלה לבלימת מחירי הדיור תוצג לציבור רק בעוד כעשרה חודשים, שהם: 3.5 חודשי בחירות + חודשיים הרכבת ממשלה חדשה + 3 חודשים זמן ממוצע לשר שיכון חדש ללמוד את צרכי המערכת. עד אז אני צופה התייקרות של 20-10 אחוז במחירי הדירות בישראל.

עצוב!

הכותב הוא מנכ"ל שניר בית לשיווק נדל"ן, החברה לפיתוח והתחדשות עירונית

מומלץ עבורך

2 תגובות ל: "בחירות חוזרות? מחירי הנדל"ן ממשיכים לעלות"

  1. בושה שהאתר הזה מפרסם כתבה פרסומית בתור "דעה"
    מנכ"ל שניר בית לשיווק נדל"ן . נו באמת, 10 -20 אחוז ב 6 חודשים???

  2. למה שניר ממשיכים למכור דירות?
    חכו חצי שנה ותמכרו בעשרים אחוזים יותר יקר?
    הכתבות הנואשות האלה. רק ממחישות את ההיסטריה של היזמים שתקועים עם דירות בלי למכור.

כתיבת תגובה