בעל מאפיית המצות: "אפשר להוציא חשבוניות תוך שבועיים"

ערב החג וידיהם של פקחי מס ההכנסה מלאות עבודה. בביקורות שערכו באשדוד ובאילת נתקלו בשלל תירוצים של מעלימי הכנסות. הגדילו לעשות בעלי שתי דירות באילת שחולקו לעשר דירות ומעולם לא דיווחו על ההכנסות

אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לידיעה). צילום: ChameleonsEye | שאטרסטוק

פקחי מס ההכנסה ערכו מבצע ביקורת באשדוד וסביבותיה במסגרתו ביקרו ב-147 עסקים וגילו שכשמונה אחוזים מבעלי העסקים לא רשמו הכנסות כחוק. בביקורת באחד מהמושבים באזור, גילו הפקחים כי באחת החצרות פועלת מאפיית מצות יד. ברשות אומרים כי מבדיקת המסמכים עלה שבעל המאפייה לא רשם הכנסות של כ-22 אלף שקל. בעל העסק אמר כי "רואה החשבון אמר לי שאני יכול להוציא חשבונית תוך שבועיים".

במסעדה באשדוד גילו הפקחים תיעוד לשני אירועים שנערכו במקום ועבורם שולם סכום של 10.5 אלף שקל שלא נרשמו בספרי העסק. מנהל המסעדה אמר לפקחים: "אני צריך לבדוק מה היה שם, ואז אחליט אם להוציא קבלות וחשבוניות על מה שחסר". בביקורת שנערכה בעסק לרהיטים באחד מהמושבים נמצא שובר של כרטיס אשראי על סך 3,000 שקלים שלא נרשמו בספרי העסק. בעל העסק הסביר "באתי הבוקר וראיתי את השובר, רציתי לברר עם הפקידה".

גם באילת וסביבותיה נערך השבוע מבצע ביקורת. הממצאים בעיר הדרומית הפטורה ממע"מ, היו חמורים יותר. שבעה מתוך חמישים וחמישה עסקים שנבדקו, שהם כ-13%, לא רשמו הכנסות כחוק. כך למשל, באחד הצ'יינג'ים בעיר שעוסק גם בתיווך, מצאו הפקחים כי 8,000 שקלים שנתקבלו לא נרשמו.

עיר התיירות מזמנת עבודה רבה לנהגי מוניות, והפקחים לא התעצלו ולקחו מונית. לא אחת, אלא ארבע. מהנסיעות התברר כי בשתיים מהן לא רשמו הנהגים את התשלום שקיבלו מהפקחים. אבל גולת הכותרת הן שתי דירות שחולקו ליחידות דיור רבות. אחת חולקה לארבע יחידות ואחת לשש(!) יחידות. בשני המקרים לא טרחו בעלי הדירות לדווח לא על חלוקתן ולא על ההכנסות שלהם מהן.

כתיבת תגובה