תוספות ושיפור השירות בתחבורה הציבורית בעיר בבית שמש | קו חדש לביתר עלית, תגבור השירות לירושלים: רמה ד' שנחשבת כעיר בפני עצמה בגודלה הגיאוגרפי ובאכלוס המהיר של תושביה, לא תסתמך על התחבורה הכללית של בית שמש ותקבל תגבור שירות לקו 600 לבירה | כך גם, קו חדש ישנע את התושבים ישירות לביתר
אבי יוסף 30.07.2024פעימה גדולה של תוספות שירות ושיפורים משמעותיים בתחבורה הציבורית מתוכננת להיכנס לתוקפה בחודש הקרוב בעיר בית שמש, חלקה הניכר והעיקרי יורגש בשכונת רמה ד' החדשה, שקצב האכלוס בה הינו של עיר ואם בישראל. זאת, כחלק ממהלך שיפור השירות בעיר המתפתחת וכמענה לפניות הרבות שהצטברו על שולחנו של סגן השר במשרד התחבורה, אורי מקלב.
עד כה, היו תושבי רמה ד' זקוקים להתנייד בכל רחבי בית שמש, כדי לצאת ממנה, וכל נסיעה ארכה זמן רב.
במסגרת פעימה זו שבוצעה לאחר ביקור שרת התחבורה מירי רגב בעיר בתיאום ובשיתוף עם ראש העיר בית שמש שמואל גרינברג, שהציג והציף מתחילת הקדנציה את הנושאים התחבורתיים, יתוגבר השירות העירוני באופן משמעותי לרמה ד׳ בקו 2 ובקו 6, השירות העירוני יוארך לרמה ה׳ זאת במענה להמשך האיכלוס המתפתח בעיר.
במקביל, כלל השירות העירוני יטוייב כך שמסלולי הנסיעה יהפכו למהירים וזמינים. רשת התחבורה הציבורית תנוע על פני צירים מהירים יותר ברחבי העיר כמו כן השירות יוארך עד לרמה ד׳ המתפתחת.
במסגרת הקווים הבין עירוניים, יתוגבר השירות לירושלים באופן משמעותי בקו 600 הנוסע מרמה ד׳ ונווה שמיר לבירה, כמו כן יוקם קו חדש שייתן שירות לתושבי רמה ד׳ המבקשים להגיע לביתר עילית, הקו החדש ישרת את תושבי הרמה אשר מבקשים להגיע לביתר עילית באופן ישיר.