בקריאה טרומית: מהיום הבנקים ישלמו לכם על יתרת הזכות

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הבנקאות לפיו הבנקים ישלמו ריבית על יתרת הזכות בעו"ש | 25 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה

סניף בנק מרכנתיל | צילום: יח''צ

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הבנקאות (שירות ללקוח) (תיקון – ריבית על יתרת זכות), התשפ"ג-2023 של חבר הכנסת ינון אזולאי, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ אחמד טיבי והצעה של ח"כ מיכאל ביטון. 25 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.

מוצע לחייב תאגידים בנקאיים בתשלום ריבית על יתרת זכות בחשבון עובר ושב של לקוח, בשיעור מינימלי שיקבע נגיד בנק ישראל לאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת ובאישור שר האוצר.

יוזם ההצעה, ח"כ אזולאי: "אין חוק בנושא הבנקאות שהוא מוצדק יותר מן החוק הזה. הבנקים חוגגים על הריביות שלנו, על הכספים שלנו. יש יתרה של כ-235 מיליארד שקל ביתרות העו"ש של האזרחים. נראה לכם שבהקנים מוכנים לוותר על השמנת שלהם? הבנקים הגדולים הרוויחו בתשעת החודשים הראשונים של השנה 22.6 מיליארד שקל".

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרת הצעת החוק היא לחייב את הבנקים לשלם ריבית על סכומים הנצברים בחשבון העובר ושב של לקוחותיהם.

הצורך בהסדרה זועק על רקע הריבית העולה ומאפשרת לבנקים לגרוף רווחי אשראי בהיקף של מיליארדי שקלים על חשבון הציבור, ללא סיכון, תוך ניצול תנאי שוק לא תחרותיים המותירים את לקוחותיהם במצב של 'שבי'. הימנעותם של הבנקים מתשלום ריבית על יתרות הזכות של הציבור המופקדים בחשבונות העו"ש המנוהלים בבנקים עולה כדי התנהלות בנקאית שאינה תקינה ואינה ראויה".

3 תגובות ל: "בקריאה טרומית: מהיום הבנקים ישלמו לכם על יתרת הזכות"

  1. תשלום ריבית על עו"ש או הקטנת הריבית שהבנק גובה על הלוואות ומשכנתאות, ואשראי. ההפקרות צריכה להיפסק. הגיבוי של בנק ישראל לבנקים בנושא הזה צריך לעבור מהעולם. חייבים לכפות צדק כלכלי על הבנקים. הרווחים שלהם הם לא פרופורציונליות לגודל האוכלוסייה במדינה הם מרוויחים כמו מדינות נפט ולא נפגעים אף פעם משום מצב כלכלי במדינ . שכולם ימותו מרעב הבנקים ימשיכו להטיל את אותם עמלות ולגבות כמה שיותר.

  2. יתנו 0.00005% שנתי במקרה הטוב עד לתקרה של 100 שח בשנה….

    כלומר בדיחה עלובה ש"הבונוס" הוא הכשלה המונית בריבית למי שלא מבין ולא מעונין בהיתר עיסקא

  3. מהלך מעולה שקיים כבר בארה"ב…

כתיבת תגובה