נשיא בית המשפט העליון לשעבר הפרופסור אהרון ברק הרצה בפני הסטודנטים בקמפוס החרדי של הקריה האקדמית אונו וביקש מהם ליצור את הגשר בין עולם המשפט לקהילה החרדית
יונתן גרין 26.04.2018במסגרת טקס מצטיינים שהתקיים היום (ה) בקמפוס החרדי של הקריה האקדמית אונו התארח נשיא בית המשפט העליון בדימוס, פרופסור אהרון ברק, בקמפוס החרדי בירושלים להרצאה ולשיחה עם תלמידי הקמפוס על שיפוט, משפט ומה שביניהם.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
ברק החל את דבריו בכך שאמר כי הסטודנטים החרדים הם גשר בין עולם המשפט לקהילה החרדית וחשוב לו להידבר אתם וזאת למרות שידוע לו כי ישנה ביקורת קשה על דעותיו במגזר החרדי. הוא סיפר כי לו קרבה גדולה ליהדות והוא סיפר על פגישותיו הרבות – פעם בשבועיים עם הרב גולשמיט שדרכו הכיר את גם את הרב אלישיב.
"אולי אני גוי בעינכם, אבל אני יהודי טוב" אמר ברק והוסיף "צר לי שיש לי דימוי של אדם מזיק, אך איני עוכר ישראל, אני מגיע לאירועים של קרובי משפחה חרדים, וילדים באים אלי וממששים אותי בכדי לחפש את הקרניים שלי".
ברק חזר והדגיש כי חשוב לו הקשר עם הציבור החרדי, והיה חשוב לי לבוא לכאן לא פחות מחשוב לכם. הוא סיפר כי הוא נלחם כארי בכדי למנות את הרב דיכובסקי כשופט עד שהוא אף הביע את הסכמתו, ומה שמנע ממנו אז את המינוי הוא צוואתו של הרב אלישיב.
ברק סיפר על תקופתו בקובנא, ועל מגוריו ליד ישיבת סלבודקא במהלך המלחמה. הוא סיפר כי כשהגיע לסלבודקה כנשיא העליון, דאג לשלט הנצחה על הישיבה, כשגילה שלא ידוע שם על כך.
ברק סיפר על תקופתו לאחר הנשיאות, "הפכתי לבחור ישיבה ואני יושב ולומד, ואחרי כן כותב, אמנם אין לי חברותא, אבל אני מצליח לעשות זאת לבד".
הוא סיפר כי כתב במהלך תקופתו כשופט בעליון 34 אלף פסקי דין, ובכל פסק יש לו לבטים ויתכן וטעה בחלק מהם. ברק מיהר להדגיש כי בפסק דין בנק המזרחי בו הוליד בעצם את המהפכה החוקתית לא היו כל ספקות, "הוא היה נכון, נכון מאוד לשעתו" אמר. אמנם לאחר מכן שמע נשיא העליון הרבה ביקורת על כך, ואין ספק שהמערכת לא הייתה בשלה לכך לטענתו. "לכן גם אני שואל את עצמי כל פעם האם בראיה של היום הייתי פוסק כך. ברור לי היום, שלא הייתי נותן את אותו פסק אילו היה בא לידי היום. למרות שכולם מקבלים אותו, הוא היה נכון אז, והוא נכון היום, אבל זה היה כרוך בהרבה סבל".
בשאלה של סטודנט על פסקת ההתגברות או הגבלה השיב ברק כי אין לו בעיה עם פסקת ההגבלה אלא עם הרוב הדרוש, הסכמתי להתגברות אבל עם רוב של 70 חברי כנסת. כל שאר ההצעות באות תחת לחץ פוליטי, ובבהילות לפתור נושאים אקוטיים. הוא הוסיף ואמר כי הוא לא אמר שהכל שפיט והוא לא חושב כך. בית המשפט מתערב לכנסת רק כאשר היא פוגעת במקורות היסוד הדמוקרטיים.
לסטודנט נוסף ששאל על הקושי הרב בבחינות הלשכה הוא השיב כי להיות עורך דין זו זכות חוקתית שאסור לשלול אותה, וחשוב שלא יוגבלו מספר עורכי הדין בישראל.
26/04/2018 17:41
חרדים יקרים. לאן אתם הולכים,מאבדים את דרככם אחרי החילוניות, עו"ד "כבוד גדול" !עוזבים את התורה,גם תקבעו עחתים,זה נחמד אך יותר חשוב בעיניכם לדון על פי המשפח החילוני, השתגעתם או השתגענו כולנו מהפיתוי של הכסף שהוא חשוב לצרכי פרנסה אך עקר חיינו ואורך ימינו היא תורתינו ולא כל ה"ברק" החיצוני של העולם החילוני שהערך העליון בו הוא: רדיפת נשים וכבוד עצמי של האדם ולא הקב"ה
26/04/2018 21:36
מה אתה רוצה מהם? בסוף המסלול, הפיסגה ששואפים אליה אחרי התפקיד הבכיר ביותר במערכת, היא לחזור ולהיות בחור ישיבה…