לאור המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף, היום לא תתקיים קבלת קהל בלשכות התעסוקה הבאות: אופקים, שדרות, נתיבות, אשקלון, באר שבע, רהט, אשדוד, קריית מלאכי, קריית גת ויבנה • מוקד החירום של ההסתדרות ממשיך לעבוד במתכונת חירום ומרחיב את שעות פעילותו
לאה אפרתי 13.11.2019לשכות התעסוקה פרסמו הנחיות לגבי קבלת קהל בשירות התעסוקה.
לאור המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף, ביום רביעי 13.11.19 לא תתקיים קבלת קהל בלשכות התעסוקה הבאות: אופקים, שדרות, נתיבות, אשקלון, באר שבע, רהט, אשדוד, קריית מלאכי, קריית גת ויבנה.
לתשומת ליבם של דורשי העבודה. על מנת לשמור על זכאות:
- דורשי עבודה המתייצבים בתדירות שבועית: נדרשים להתייצב ביום ההתייצבות הקבוע בשבוע הבא.
- דורשי עבודה המתייצבים בתדירות חודשית: נדרשים להתייצב פעם אחת בחודש נובמבר במועד שבו הלשכה פתוחה.
- נרשמים חדשים יוכלו להירשם ללשכה באתר, הרישום באתר יוכר לעניין זכאות בכפוף להשלמת הרישום בלשכה בתוך 14 ימים קלנדאריים. לחילופין, לאחר החזרה לשגרה ניתן להגיע ללשכה ולהכיר במועד בו לשכת התעסוקה הייתה סגורה לקבלת קהל כמועד תחילת ההתייצבות. זאת בכפוף למילוי הצהרה.
- בתכנית מעגלי תעסוקה בלשכות הסגורות לקבלת קהל לא תתקיים פעילות.
יש להמשיך ולעקוב אחר ההודעות באתר שירות התעסוקה.
במקביל, בעקבות המצב הביטחוני בעקבות המצב הביטחוני ובהנחיית יושב ראש ההסתדרות ארנון בר-דוד ימשיך גם היום (ד') מוקד המידע והשירות של ההסתדרות בטלפון 2383* לעבוד במתכונת חירום ואף הרחיב את שעות הפעילות שלו – משמונה בבוקר ועד לשמונה בערב.
המוקד פתוח לכלל העובדים מכל רחבי הארץ, ולצד מתן מענה שוטף לשאלות בנושא זכויות עובדים, נציגיו מסייעים במתן מענה לסוגיות הקשורות לזכויות עובדים בעתות חירום.
מאז אתמול (ג') בבוקר הגיעו מאות רבות של פניות למוקד המידע והשירות של ההסתדרות. לדברי מנהל מוקד המידע והשירות, עו"ד ואאיל עבאדי, מדובר בעלייה של מעל 50% לעומת מספר הפניות למוקד ביום רגיל. רוב מוחלט (99%) של הפניות שהגיעו למוקד, קשורות להשפעת המצב הביטחוני על זכויות התעסוקה של העובדים. בין השאלות הנפוצות שהגיעו למוקד: האם מקום העבודה שלי מוכר כעבודה חיונית? האם אני חייב/ת לעבוד ביום הזה? אם לא אלך לעבודה, האם ישלמו לי על יום זה? וכדומה.
מידע נוסף על זכויות עובדים בחירום, ניתן למצוא ברשתות החברתיות של ההסתדרות, ובאפליקציית ההסתדרות ובאתר – https://tinyurl.com/yhpflbk8