הבינה המלאכותית תנתח קרנות סל וקרנות נאמנות גלובליות

מנגישים מידע על קרנות: חברת הפינטק הישראלית ברידג'ווייז משיקה כלי מבוסס בינה מלאכותית לניתוח קרנות סל וקרנות נאמנות גלובליות | החברה פיתחה פלטפורמה טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית המנגישה תובנות וניתוחים אודות מניות גלובליות בכל השפות, משיקה כלי ניתוח מעמיק ראשון מסוגו של קרנות סל וקרנות נאמנות, ומספקת למשקיעים הבנה שלא ניתן היה להשיג עדי כה באפיקי השקעה אלה

גבריאל דיאמנט, דור ואור אליגולא, מור חזן מייסדי חברת ברידג'ווייז | צילום: רמי זרנגר

חברת הפינטק Bridgewise (ברידג'ווייז) הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית המנגישה תובנות וידע אודות מניות גלובליות בכל השפות, מכריזה היום על השקת כלי ניתוח מעמיק ראשון מסוגו של קרנות סל וקרנות נאמנות, ומספקת רמות בהירות שלא ניתן היה להשיג עד כה באמצעי ההשקעה הללו.

קרנות סל (ETF), קרנות נאמנות ומוצרי השקעה דומים הפכו לאחד מסוגי ההשקעה הפופולאריים ביותר, כאשר נכסי הסחירות שהושקעו בתעשיית הקרנות סל העולמית גדלו ב-10.8% מתחילת שנת 2024, ועברו מ-11.63 טריליון דולר בסוף שנת 2023 ל-12.89 טריליון דולר. עם זאת, בשל כמות הנכסים העצומה המוחזקת בקרנות, לא ניתן לספק ניתוח מקיף, במיוחד בהתחשב בכך שפחות מ-20% מניירות הערך העולמיים מכוסים על ידי אנליסטים מקצועיים.

מדובר בבעיה ש-AI יכול לפתור – בעזרת שילוב של שתי טכנולוגיות בינה מלאכותית שפותחו ע״י ברידג'ווייז – ניתוח למידת מכונה של רוב המניות העולמיות ומודל שפה זעיר מותאם אישית, ברידג'ווייז מסוגלת לנתח את הקרנות והנכסים המרכיבים אותן ולספק מבט מעמיק ומפורט על כל אחד מהם, כמו גם המלצות קנייה/מכירה. הפלטפורמה של ברידג'ווייז, המשרתת בתי השקעות וגופים מוסדיים ופיננסיים מ- 15 מדינות, תאפשר לראשונה ניתוח מעמיק של קרנות הסל והנאמנות, הכולל ניתוח פנדמנטלי, מידע על ביצועי עבר ומבנה העמלות, תוך מתן כיסוי בהיר וברור לרוב המכריע של הקרנות בשוק, בכל שפה עבור קרנות מכל העולם. תכונות הניתוח יעניקו למשקיעים חוויה ייחודית, ויספקו דרך חדשנית ואינטראקטיבית לסקור ולחקור אפשרויות השקעה כמו גם המלצות קנייה/מכירה לקרנות.

עבור משקיעים, פתרון הניתוח החדש לקרנות הסל והנאמנות יציע חוויה ייחודית הכוללת אלמנטים אינטראקטיביים, דירוגים ותכונות נוספות שפותחו כדי לעזור להם למצוא הזדמנויות השקעה מתאימות ליעדים שלהם. התכונות כוללות:

ניתוח החזקות: תובנות מפורטות לתוך כל נכס השקעה וכיצד החזקות הקרן מחולקות על פני סקטורים, מדינות, חשיפה וגורמים נוספים.

ניתוח אלטרנטיביות: השוואות אינטראקטיביות בין קרנות אלטרנטיביות המאפשרות למשקיעים לבחור בקלות את הקרן המתאימה להם ביותר.

המלצות קנייה/מכירה: ברידג'ווייז מספקת המלצות לכל נייר ערך שהיא מנתחת, תוך עמידה בתנאים הרגולטוריים הנדרשים.

מדדי קטגוריה לתעשייה: נתוני תעשייה סטנדרטיים מקבלים הקשר באמצעות השוואות ודירוג לממוצעי התעשייה, ומסייעים למשקיעים בכל רמת ניסיון.

גילוי וסקירת נכסים: המשקיעים מופנים לנכסי בסיס נוספים מתוך הקרן, ומאפשרים להם חשיפה להזדמנויות השקעה נוספות.

כחלק מהמהלך, ברידג'ווייזמודיעה על הצטרפותה של דבורה פור, מומחית וחוקרת מובילה בעולם בתחום קרנות הסל, לוועדה המייעצת שלה.

דבורה פור היא שותפה מנהלת ומייסדת של ETFGI, חברת מחקר וייעוץ בתחום קרנות הסל וקרנות נאמנות. בעבר שימשה פר כמנהלת גלובלית של אסטרטגיית מחקר והטמעת קרנות סל וכמנהלת ב-BlackRock/Barclays Global Investors, כמנהלת וראש צוות אסטרטגיית השקעות במורגן סטנלי וכעמיתה ב-Greenwich Associates. היא אחת המייסדות וחברה בדירקטוריון של Women in ETFs וכן של פרק EMEA של Women in ETFs, והיא חברה בדירקטוריון יוזמת 'נשים בעלות השפעה' של Cancer Research UK לתמיכה במדעניות. היא זכתה בעשרות פרסים ותארים בתחום, ביניהם- פרס מנהיגות התעשייה האירופית של 100 Women in Finance.

גבי דיאמנט, שותף מייסד ומנכ"ל ברידג'ווייז:  "בשנים האחרונות, אנליסטים של קרנות התמודדו עם אתגר עצום, כאשר אין ברשותם כלים לספק ניתוח יסודי ומפורט עבור כל נכס ונכס בקרנות פופולריות, במיוחד כאשר חלק מהקרנות מורכבות מאלפי מניות בודדות. הזמן הדרוש להשלמת ניתוח כזה עשוי להארך שבועות שלמים או יותר. הטכנולוגיות שלנו בתחום הבינה המלאכותית מאפשרות מחד רמת עומק חסרת תקדים בניתוח קרנות, עם כיסוי כמעט מלא של קרנות מכל העולם, כולל המלצות קנייה/מכירה עבור המניות הבודדות שבקרן, ומאידך הסבר בהיר ופשוט שיכול לשמש הן משקיעים מקצועיים והן מתחילים, בשפת האם של המשקיע."

כתיבת תגובה