בעקבות הביקוש הגדול למוצרי יסוד ברשתות המזון: רשת שופרסל הודיעה על הגבלת רכישת מוצרים | זאת לאחר שהודעת פיקוד העורף אתמול יצרה התנפלות לקוחות על המדפים | שתי שישיות מים בלבד ללקוח, שלושים ביצים ושלש יחידות של חלב מפוקח | שר הכלכלה, ניר ברקת בהערכת מצב על קווי הייצור שסובלים מהיעדר כוח אדם: "ירידה קלה מאד מסך היקף הייצור במדינה, פער שצפוי להיפתר בימים הקרובים"
לאה אפרתי 10.10.2023שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת אמר בהערכת מצב מיוחדת הבוקר, כי "בעקבות המלחמה ומצב החירום במדינה, קיים מחסור של עובדים ערבים שלא מגיעים לעבודה מהרשות הפלסטינית. זו ירידה קלה מאד מסך היקף הייצור במדינה, פער שצפוי להיפתר בימים הקרובים, בין השאר באמצעות סיוע של משרד הכלכלה לגיוס כ-4,000 בני נוער, בני מכינות, מלש"בים ועוד״.
במקביל, בעקבות הביקוש הגדול והסתערות הלקוחות על המדפים ברשתות המזון הודיעה שופרסל – רשת המזון הגדולה בישראל, כי תגביל רכישת מים – עד שתי שישיות של ליטר וחצי; ביצים – תבנית של 30 יחידות או שתי תבניות של 12 יחידות; חלב מפוקח – עד שלש יחידות ולחם מפוקח – עד שתי יחידות בלבד.
ההתנפלות על הסופרים אירעה בעקבות הודעת פיקוד העורף אתמול, להצטייד באוכל ל-72 שעות, שלאחריה פורסמה הבהרה. אך זו לא סייעה במאום. מנכ"ל קבוצת שופרסל, אורי וטרמן, אמר, כי "מתוך אחריות כלפי כלל הלקוחות, ובשל עומסים כבדים, קשיי אספקה ומחסור חלקי במוצרים בסניפים, החלטנו להגביל רכישה של מוצרי מזון בסיסיים כדוגמת מים, ביצים, לחם וחלב. אנו עושים את כל המאמצים לתת מענה ושירות מלא לכלל הלקוחות שמגיעים לסניפים כדי לאפשר לכולם לרכוש את המזון והציוד הדרוש להם, ובמקביל פועלים להזרים ללא הפסקה סחורה נוספת לסניפים".
במשרד הכלכלה ציינו כי לצד קווי הייצור, קיים אתגר נוסף, בעיקר בדרום, בקשיים בהפצה מהמרכזים הלוגיסטים אל הרשתות, וגם בגידול בביקוש בעקבות אגירת מזון של אזרחי ישראל. לדברי ברקת, "פער זה צפוי להיסגר באמצעות הקמעונאים במהלך הימים הקרובים שיאפשרו את תקינות ההספקה והשלמת מוצרים על המדפים. חשוב להדגיש: אין בעיות במלאים במים, או במזון במדינת ישראל״.
ישיבת הערכת המצב המשרדית במשרד הכלכלה, מתקיימת באופן שוטף מספר פעמים ביום, מאז תחילת המלחמה. במסגרת זו, בה לוקחת חלק הנהלת משרד הכלכלה והתעשייה, וגופי הסמך השונים, האחראיים על פעילות מגזר התעשייה והעסקים ותפקודם באופן רציף, קיבל השר ברקת סקירה אשר התמקדה במצב מלאי המזון והאספקה לרשתות המזון והמרכולים.
גורמי המשרד, הפועלים בתחומי התעשייה, נמצאים בקשר ישיר עם כל הגורמים הרלוונטיים ומקבלים דיווחים שוטפים על מצב המשק. רמת המלאים הקיימת אצל יצרני המזון בישראל גבוהה ומתנהלת כסדרה, הן ברמת הייצור המקומי והן המזון המיובא ולא נמצא נכון לעכשיו מחסור במוצרים, או בחומרי גלם. באשר ליבוא חומרי גלם ומוצרים, המעברים הימיים והאוויריים פועלים כסדרם.
שר הכלכלה הנחה את גורמי המשרד להמשיך בניטור בעיות ומתן מענה מהיר ויעיל לכלל גורמי התעשייה במעגלים השונים, כך שבכל אזורי הארץ, ניתן יהיה לרכוש באופן שוטף את כל הנדרש. כלל שירותי המשרד ממשיכים לפעול באופן שוטף ולתת מענה, באמצעות מוקד המשרד לעסקים בטלפון 6150* בפניות ישירות לגורמי המשרד השונים – מינהל תעשיות; הממונה על חוקיות היבוא; הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים; מינהל סחר חוץ; אגף מסחר ושירותים ועוד.