ועדת הכספים אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק לפיה סמכויות לעניין מתן פטור מארנונה למוסדות המתנדבים לשירות הציבור יועברו משר הפנים לרשויות המקומיות
חיים שיף 17.10.2018ועדת הכספים אישרה היום (ד) לקריאה ראשונה את הצעת החוק 'לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין)' של חברי הכנסת מיכאל מלכיאלי, דן סידה, מנחם אליעזר מוזס, ישראל אייכלר, יעקב אשר, יעקב מרגי, יצחק וקנין, אורי מקלב, דב חנין, אכרם חסון סעיד אלחרומי יהודה גליק עבד אל חכים חאג' יחיא ועאידה תומא סלימאן.
לפי ההצעה הרשויות המקומיות הן שתכרענה לעניין בקשות פטור מארנונה של עמותות ויתר מוסדות המתנדבים לשירות הציבור, ללא צורך באישור סופי של נציגי משרד הפנים, אך על סמך קריטריונים שיקבע שר הפנים. מול חשש של ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות) ועמותות אזרחיות כי יהיו מקרים מסוימים בהם העדר אפשרות של שינוי ההחלטה מצד הממונה האזורי מטעם משרד הפנים תפגע בהם, תבחן האפשרות של מסלול ערער לממונה לקראת המשך הליכי החקיקה.
הצעת החוק נוגעת לסעיף 'פטורין' בפקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין), לפיו שר הפנים רשאי לפטור 'מוסד מתנדב לשירות הציבור' מתשלום דמי ארנונה, כאשר כדי לעמוד בהגדרה זו גובשה רשימת קריטריונים מצטברים שבהם חייב לעמוד המוסד המבקש את הפטור.
במהלך השנים סמכות שר הפנים הואצלה לממונים על המחוז, כך, מוסד שמעוניין בקבלת פטור מארנונה ועומד בכל הקריטריונים הנדרשים, נדרש לפנות בבקשה לרשות המקומית שהוא פועל בתחומה ונוסף על כך להעביר העתק מן הבקשה גם לממונה על המחוז שבתחומו מצוי הנכס בגינו מבוקש הפטור כאמור. ועדת התמיכות של הרשות בוחנת את הבקשה ומחליטה על המלצתה לפטור, בהתאם לקריטריונים ומעבירה את ההמלצה לממונה על המחוז שבתחומו היא מצויה. הממונה מחליט אם לאשר את הפטור לאור המלצת הרשות.
כך מציינת הצעת החוק כי הממונה מהווה 'חותמת גומי' נוכח "אימוץ עיוור" שלו את בחינת הרשות לגבי הקריטריונים והחלטתה, ומוצע לקבוע כי בנושא מרכזי שכזה מוטב לתת למוסד המתנדב לשירות הציבור להשקיע את מיטב זמנו במהות ולאפשר לרשות שבלאו הכי בוחנת את הבקשות המובאות בפניה, ממליצה על מתן הפטור, המלצה שבפועל מהווה שיקול מרכזי בקבלת ההחלטה בידי הממונה על המחוז, לעשות זאת בעצמה ללא הליך נוסף ומיותר של המוסד המתנדב, הרשות ומוסדות המדינה הנוספים.
על פי הצעת החוק מועצה לא תוכל לאשר בקשה אם לא יעמוד אותו מוסד בתנאים שקבע שר הפנים לעניין זה ואלא אם הונחה בפניה חוות דעת של ועדת ההנחות ברשות. הכללים יקבעו ע"י שר הפנים בתקנות, באישור ועדת הכספים של הכנסת.
לצד אישור ההצעה לקריאה ראשונה עלו טענות מצד ועד ראשי האוניברסיטאות כי היו מקרים שהממונה על המחוז אישר בקשות לפטורים של אוניברסיטאות למרות שהרשות המקומית סירבה לכך, כך גם עלתה סברה כי למרות קיצור ההליכים יהיו גם עמותות שיבקשו לעיתים שיקול דעת נוסף לצד זה של הרשות המקומית. לצד זאת, עלה כי אופציה של הליך ערער להנהלת המחוז על החלטות העיריות בעייתית נוכח העובדה שמדובר בהליך מנהלי. בנוסף עלתה גם התנגדות לכך שהכללים שיקבע שר הפנים יאושרו בוועדת הכספים וסוכם כי הדברים יידונו ויסוכמו בהכנת הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית.
מציע החוק, ח"כ מיכאל מלכיאלי: "עמותות רבות מגיעות לעירייה ומבקשות הנחה כפי שמגיע להן, העירייה מאשרת עפ"י הקריטריונים אבל אז היא מעבירה זאת למשרד הפנים וברוב המקרים המשרד מאשר אך זה קורה רק אחרי 6 או 8 חודשים, בהם מפסידים אותם מוסדות שמסייעות לחלשים, החוק הזה יעשה סדר. ברוב המקרים זה יקל על הגורמים, לגבי המקרים האחרים שעלו כאן, נשאיר את האופציה של הממונים על המחוז במקרה של רצון שלנות החלטה, יהיה את אותו הליך למעשה לאחרים, נבחן כיצד ניתן לעשות זאת".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני סיכם את הדיון: "הנוסח הסופי יהיה בהסכמה של המציע כפי שסיכם עם ועדת השרים לחקיקה, כרגע אנחנו מאשרים את הנוסח עליו דובר, לא נתקדם לקריאה שנייה ושלישית שלא בהסכמה. נושא הערער ייבדק וכך גם קביעת הקריטריונים באישור ועדת הכספים תהייה חלק מהחוק רק בהסכמה עם המציע, הכל יהיה בהידברות".