הזדמנות קריפטוגרפית

טראמפ מטלטל את מחיר הביטקוין, אך יוצר הזדמנויות חסרות תקדים לעולם הקריפטו 

אלי בז'רנו, מייסד ומנכל בורסת הקריפטו Bit2C. | צילום: ביטוסי בע"מ

בתחילת השבוע בורסות העולם ומטבעות הקריפטו עברו טלטלה גדולה. מטבעות רבים איבדו עד 20% משווים, והביטקוין ירד ב-6.5% ומאז הספיק למחוק חלק מהירידה, ולהמשיך ולהיסחר בתנודתיות. שוק הקריפטו כולו מושפע מאוד מכניסתו של טראמפ לכהונה השנייה בבית הלבן, והמשקיעים מעריכים שבתקופת כהונתו התפתחות השוק תואץ, והביטקוין יהפוך לנכס השקעה שיאומץ על ידי מגוון רחב מאוד של משקיעים, בהם מדינות וחברות. 

הביטקוין הופך לנכס השקעה

הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי שמטרתו היא העברת ערך בין אנשים, ללא תלות בבנק המרכזי או בבנקים מסחריים. מההיבט הטכנולוגי, הוא מתנהל על גבי רשת הבלוקצ'יין, שמבטיחה את העברת הביטקוין באופן סופי ושקוף מאדם לאדם, עם יכולת מעקב אחרי ביצוע העסקאות. 

ברחבי העולם, ובעיקר במדינות בהן יש לתושבים נגישות מוגבלת למערכת הבנקאית, הביטקוין משמש להעברות כספים, כמו העברת כספים של עובדים ששולחים חלק מהמשכורת שלהם למשפחותיהם מעבר לים. העברה כזו דרך המערכת הבנקאית המסורתית היא יקרה מאוד ואיטית, גם אם לשני הצדדים יש נגישות ואפשרות לפתוח חשבון בנק, ואילו על רשת הבלוקצ'יין היא נעשית במהירות רבה. 

הביטקוין נוצר לאחר המשבר הפיננסי הגדול של 2008 והאכזבה הציבורית מהתעלולים הפיננסיים של בנקי ההשקעות בארה"ב. מאז הפופולאריות שלו בנסיקה ומעמדו הייחודי כמטבע שלא מווסת על ידי הבנקים המרכזיים, הפך אותו עם השנים גם לנכס השקעה. חשוב לציין שהביטקוין הוא נכס השקעה תנודתי, אך לאורך השנים ערכו עולה בהתמדה. 

דרכו של הביטקוין ללב המינסטרים

בתחילת הדרך הביטקוין היה נחלתם של חובבי טכנולוגיה בלבד, אולם לאורך השנים, לאט ובהתמדה, הוא פילס את דרכו עד שהפך לכלי השקעה לציבור הרחב. 

על מנת להפוך לשחקן פיננסי מרכזי, הביטקוין היה צריך תמיכה של מערכת רגולציה שתבטיח למשקיעים שמדובר בנכס השקעה לגיטימי ולא ככזה שמשמשים לפעילות עבריינית. כל מכשיר השקעה, בייחוד עם הוא חלק ממערכת פיננסית, חייב לקבל את אמון המשקיעים על מנת להתקיים. לאורך השנים הרגולציה התפתחה, יותר כללים נקבעו להגנת המשקיעים ולאיסורי הלבנת הון במטבע, אמון הציבור בביטקוין עלה, ובהתאם גם הביקוש למטבע, וערכו. 

לפני כשנה חלה קפיצת מדרגה נוספת, כאשר מלבד רכישת המטבע בשוק ההון גם הנפיקו מכשירים פיננסיים שעוקבים אחרי שער הביטקוין. כך, אם בעבר רכישת ביטקוין היתה הדרך העיקרית להשקיע במטבע, בשנה האחרונה הונפקו קרנות סל המאפשרות מעקב אחרי שער הביטקוין, ללא צורך לקנות את המטבע עצמו. 

קרנות הסל האלו למעשה מנגישות את החשיפה למטבע הדיגיטלי למשקיעים שמעדיפים לשים את כספים במכשירי שוק הון קלאסיים ומוכרים. לאחר הנפקת הקרנות הן זכו לגל השקעות שבוצע על ידי מגוון רחב של משקיעים, והשפיע גם כן על מחירו של הביטקוין. אחת הקרנות הפופולאריות בקטגוריה, Ibit, כבר מנהלת כ-160 מיליארד דולר.

ממשל טראמפ יקפיץ את השוק 

ממשל טראמפ הוא ממשל אוהד קריפטו: הצהרות שנתן בטרם כניסתו לתפקיד, ומינויים לתפקידים בכירים לאחר כניסתו (כולל אילון מאסק שהוא דמות בולטת מאוד בעולם הקריפטו), מרמזים כי בכוונתו לפעול להסרת חסמים רגולטוריים שמעכבים את התפתחות המטבעות הקריפטוגרפיים באופן מואץ. בנוסף כניסת טראמפ לבית הלבן העלתה מחדש את האפשרות שארה"ב תיצור רזרבת ביטקוין לאומית. כל אלו נתנו רוח גבית לביטקוין: חברות מסחריות הגדילו את השקעותיהן במטבע, וערכו עלה.   

עם זאת, כפי שציינו הביטקוין הוא נכס השקעה תנודתי, בדומה למניות. לכן, כאשר טראמפ בשבוע שעבר הודיע על הטלת מכסים – דבר שהעלה חששות אצל המשקיעים, הדבר השפיע רוחבית על כל שווקי ההון ומדדי המניות שרשמו ירידות שערים, וגם על מטבעות הקריפטו. 

לסיכום: השנה האחרונה היתה שנה בה הביטקוין ביצע קפיצת מדרגה, וחדר עמוק יותר לעולם ההשקעות המסורתי. רוח גבית מממשל אוהד בארה"ב, שיסיר חסמים נוספים ויאפשר התפתחות מהירה של השוק, הופכת את התקופה הזאת לתקופה של הזדמנות עבור הביטקוין, אך יש לצפות שהיא תהיה מלווה בתנודתיות רבה.   

הכותב הינו מייסד ומנכ"ל בורסת הקריפטו Bit2C

תגובה אחת ל: "הזדמנות קריפטוגרפית"

  1. איך קונים TRAMP$

כתיבת תגובה