הזמנתם טיסה לחופש הגדול? תקבלו את הפיצוי אחרי החגים

אלפי משפחות ישראליות שהזמינו טיסות לחודשי יולי אוגוסט יפוצו רק בנובמבר-דצמבר • המשמעות: הצעד שמיטיב עם חברות התעופה – יפגע בכיסן של אלפי משפחות ישראליות • יוזם חוק ההחזר שבמקור העניק אותו ללקוחות שטיסתם בוטלה, עד 21 יום, אחמד טיבי: "זה הפך לחוק אנטי צרכני" • והאם בעוד 90 יום כל חברות התעופה תהיינה קיימות?

אחמד טיבי | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

משפחת נ', יוצאת מדי שנה לנופש בחו"ל בתפר שבין יולי לאוגוסט. את כרטיסי הטיסה הם מזמינים באמצע החורף, כשהמחירים עדיין סבירים. השנה, כשהנגיף כבר החל להתפרץ בסין, הם רכשו כרטיסים ברוגע. הרי אף אחד בעולם לא חשב שעד חודש יולי יידבקו בנגיף הסיני קרוב ל-15 מיליון בני אדם מסביב לגלובוס וימותו יותר מ-600 אלף.

בימים האחרונים, כשהתברר שמדינות רבות סגרו את שעריהן בפני ישראלים, מבקשת משפחת נ' לנפוש בארץ. החוק החדש קובע – הלכה למעשה, גם אם לא בפועל – שעל המשפחה לפתוח שוב את ארנקה ולהוציא כספים על החופש, כאשר הדולרים שלהם יישארו כלואים בחברת התעופה עד לתחילת חודש נובמבר, אי שם באמצע חשוון תשפ"א. כך מיטיב החוק החדש עם חברות התעופה אולם פוגע באלפי משפחות בישראל.

התיקון לחוק התעופה שאושר בכנסת, העניק אורך רוח כלכלי חשוב לחברות התעופה. התיקון כולל מספר נקודות, שתיים מהן חשובות ביותר. האחת, חברות התעופה לא מחויבות לפצות נוסעים שטיסתם בוטלה עקב משבר הקורונה (זאת לאחר ש'חוק טיבי' הידוע קבע פיצוי בתוך 21 יום לכל נוסע שטיסתו בוטלה או התעכבה). שנית, תקופת ההחזר על כרטיסי הטיסה הורחבה מ-21 יום ל-90 יום. בנוסף, תקופת ההחזר תיספר לפי 90 יום ממועד הטיסה או לפי 30 יום מכניסת החוק לתוקפו, המאוחר ביניהן…

חברות התעופה שכלי התחבורה שלהן מתבשלים בשמש על מסלולי המראה ארוכים ויבשים, אמורות להוציא מכיסן המצומק מאות מיליוני דולרים על מנת להחזיר לאזרחים את כספם. מדובר בעול כספי כבד על חברות התעופה, אולם עבור האזרחים מדובר על החלטה מאוחרת מדי.

האזרח יחזיק את החברה

אם נעיין בדברי ההסבר לחוק, נגלה שהנופש הישראלי – שנפגע ממשבר הקורונה כשכיר או עצמאי – אמור להחזיק את ענף התעופה: "בשל המצב הגיאופוליטי של ישראל, שלפיו היא הלכה למעשה מדינת אי בלא קשר יבשתי לשותפי הסחר והתיירות העיקריים שלה, קווי התעופה מהווים גשר עיקרי של מדינת ישראל לעולם בהקשר של מעבר בני אדם וכן של סחורות בעלות מאפיינים מסוימים. לפיכך יש חשיבות למשק בשימור יכולת הפעילות של חברות התעופה בכלל והישראליות בפרט. בנסיבות שנוצרו יש למצוא דרכים להקטין את הנזקים שנגרמים לחברות התעופה עקב המשבר החריף בענף, ותיקון החוק המוצע הוא אחת מהן".

עוד נכתב בדברי ההסבר לחוק: "במצב הנוכחי חברות התעופה נפגעו אנושות ממשבר נגיף הקורונה בשל ירידה עצומה בהיקף הביקושים, לעומת הוצאות קבועות גבוהות שיכולתן לצמצם אותן מוגבלת מאוד. התמשכות מצב זה מהווה סכנה ממשית להמשך קיומן של חברות התעופה הישראליות כחברות בנות–קיימא".

הכל נכון, אומרות משפחות רבות מישראל, אולם שואלות בכאב, אם זה כה חשוב למשק, תתכבד הממשלה והמדינה וישמרו את היכולת בעצמן. מדוע הן אמורות לשמר את יכולת הפעילות של חברות התעופה בכיסם המצומק בלאו הכי? "חברות התעופה כמעט קורסות ולכן המדינה מחויבת להזרים סיוע ישיר לחברות התעופה. במקום זה מה הם עשו? מקפחים את האזרח", אמר אחמד טיבי, היוזם של חוק הפיצוי המקורי.

התיקון לחוק שאושר כהוראת שעה, מחייב את כל חברות התעופה הממריאות ונוחתות בישראל (שימו לב: מגיע לכם פיצוי גם מאלה שאין להן מוקד/מטה פיזי בישראל) והוא מאפשר לחברות התעופה להציע לרוכשי הכרטיסים שובר זיכוי במקום להחזיר את הסכומים ששולמו. חברות התעופה המעוניינות להשאיר את כספן אצלן, מציעות ללקוחות תמורה גבוהה יותר או זיכוי שווה ערך יותר משווי הכרטיס המקורי. התיקון לחוק קובע כי על הלקוחות לאשר בכתב קבלת זיכוי והוא יהיה תקף לשנה קדימה. לקוח שלא ישתמש בזיכוי עד לסיום תוקפו או שיממש רק חלקי יחסי ממנו, יקבל את התמורה וזאת בתוך 21 יום מרגע הפנייה.

כמו כן, קובע התיקון החדש לחוק התעופה כי "נוסע שקיבל שובר זיכוי זכאי להעבירו לאדם אחר; מפעיל הטיסה או המארגן שהנפיק את השובר לא יתנה העברה כאמור בתנאים כלשהם או בתוספת תשלום".

אנטי צרכני

ההוראות החדשות שהתקבלו כהוראת שעה, תקפות בדיעבד על כל טיסה מישראל ואליה מה-1 במרץ, וגם על טיסות שהמריאו לפני מרץ אם יעדן היה כזה שחלה לגביו חובת בידוד בשל הקורונה. ב-31 לאוגוסט יפוג תוקפה של הוראת השעה אלא אם כן שר התחבורה, בהתייעצות עם שר הכלכלה ובאישור ועדת הכלכלה, יחליטו להאריך אותה בתקופות של עד 9 חודשים במצטבר.

ח"כ אחמד טיבי, שחוק הפיצוי לנוסעים בתעופה רשום על שמו ('חוק טיבי) מאוכזב מהתיקון לחוק: "זה חוק שמבטל את החוק הצרכני ביותר שהיה בכנסת, חוק שיפצה על ביטול טיסה על עיכוב וזה לפי הגדרת כל כתבי הצרכנות, החוק הצרכני ביותר שהכנסת חוקקה בשנים האחרונות". טיבי אף התייחס למצב שהחוק קרוי על שמו ואמר: "אני גאה שקוראים לו חוק טיבי ואני גאה שהוא מאלץ את חברות התעופה לדייק בזמנים ולהתחשב בטעויות, בעיכובים, בביטולים ולהחזיר ולפצות את הנוסעים".

תגובה אחת ל: "הזמנתם טיסה לחופש הגדול? תקבלו את הפיצוי אחרי החגים"

  1. חוק שפוגע בצרכנים משום שאי אפשר לדעת מי מהחברות תחזקנה מעמד עד שהשמיים יפתחו. באירופה נשאר ההחזר על 21 יום והממשלה משלמת לחב התעופה לא הכל צריך להיות על גב האזרח!

כתיבת תגובה