החשבון ננעל? ממש לא: כך פעלה שיטת ההונאה ב'ביט'

השיטה שפגעה בעשרות אזרחים ישראליים תמימים נחשפה בסייבר להב 433 | שיטת ההונאה פעלה באמצעות קישור המתחזה ל"ביט" | במשטרה מזהירים: הציבור מתבקש להימנע מללחוץ על קישורים חשודים המתקבלים בהודעות טקסט, ולוודא מול הגורם השולח את אמינות ההודעה

אפליקציית התשלומים ביט | צילום: יח"צ

יחידת הסייבר בלהב 433 פתחה בחקירה סמויה אודות מספר חשודים תושבי בית ע'ור א-תחתא (איו"ש), בחשד לביצוע עבירות סייבר חמורות ומורכבות, שפגעו בעשרות אזרחים ישראליים תמימים.

על פי החשד, החשודים יצרו דף נחיתה (אתר אינטרנט מרמתי) מזויף המדמה את אפליקציית התשלומים הפופולרית Bit. באמצעותו, הם שלחו אלפי הודעות טקסט (SMS) לאזרחים, בהן התבקשו לעדכן פרטים אישיים באמצעות לחיצה על קישור.

כאשר הקורבנות לחצו על הקישור והזינו את הקוד החד-פעמי שנשלח לטלפון שלהם, הצליחו החשודים להשיג גישה לחשבונותיהם ולאחר מכן, החשודים העבירו את מספרי הטלפון של הקורבנות לחברת סלולר אחרת, תוך שימוש בתהליכי ניוד. המספרים המנויידים חוברו למכשירים בשליטתם של החשודים, שאפשרו להם להנפיק מאות כרטיסי אשראי ולבצע רכישות רחבות היקף ובהם בין היתר רכישת שירותים, תשלום חובות של לקוחות שונים ועוד.

המבצע לאיתור ולעצירת החשודים התאפשר בזכות הפעלת כלים טכנולוגיים מתקדמים וחקירה מאומצת אשר לוותה ע"י יחידת התביעות של להב.

היום לפנות בוקר, ביצעה היחידה בשת"פ מצ"ח ופיקוד מרכז של הצבא חיפוש בבתי החשודים ובמסגרתו נתפסו ראיות משמעותיות הקושרות את החשודים לביצוע העבירות המיוחסות. בין היתר נתפסו: כסף מזומן רב, מחשבים, טלפונים ניידים, כרטיסי אשראי ומסמכים נוספים שבכוחם לקשור את החשודים לעבירות המיוחסות.

דוגמא לניסיון דיוג | צילום: דוברות המשטרה

החשודים נעצרו לחקירה, ובהמשך היום יובאו לדיון בבקשה המשטרה להארכת מעצרם בבימ"ש שלום בראשל"צ.

משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות לחשיפת עבירות סייבר ולמיגור פשעים שמסכנים את כספי הציבור ואת ביטחונו הדיגיטלי.

הציבור מתבקש להיזהר ולהימנע מללחוץ על קישורים חשודים המתקבלים בהודעות טקסט, ולוודא מול הגורם השולח את אמינות ההודעה.

כתיבת תגובה