ממשלת ישראל מאשרת תכנית האצת הנדל״ן שתכלול מהלך נרחב להגדלת היקף העובדים הזרים בענף הבנייה | ע"פ התכנית: מכסת העובדים הזרים תגדל ב־30 אלף, קיצור הליכי קליטה והסכמים חדשים עם מדינות יעד להאצת הבנייה ולמסירת אלפי דירות בפריסה ארצית.
חיים שיף 26.10.2025
עובדים זרים באתרי בנייה בדרום | צילום באדיבות: ארגון הקבלנים בנגב. בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ושר הבינוי והשיכון חיים כץ, ממשלת ישראל אישרה תכנית האצת הנדל״ן שתכלול מהלך נרחב להגדלת היקף העובדים הזרים בענף הבנייה. במסגרת התכנית תוגדל מכסת העובדים הזרים ב־30 אלף נוספים מעבר ל־60 אלף שכבר פועלים כיום בישראל, מהלך שמטרתו להחזיר את קצב הבנייה למצב מלא ולהבטיח העברת דירות בזמן.
התוכנית כוללת מספר צעדים מרכזיים שמטרתם לקצר ולייעל את הליכי הגיוס והקליטה של העובדים הזרים. בין הצעדים הכלולים יש שיפור משמעותי בתהליכי המיון והקליטה, הצבת נציגים דיפלומטיים ונוטריונים בנקודות המיון במדינות המוצא, חיזוק רשות האוכלוסין וההגירה ב־30 מיליון ש״ח לשיפור תהליכי הקליטה והעיבוד, חתימת הסכמים בילטרליים חדשים עם מדינות נוספות לגיוס עובדים וביטול מכסות קשיחות על העסקת עובדים זרים בידי חברות ביצוע זרות והרחבת פעילותן בישראל.
שר הבינוי והשיכון חיים כץ ציין כי המהלך יאפשר לרשויות ולחברות הביצוע את הכלים להמשיך ולבנות, וכי שוק הדיור הישראלי זקוק לעובדים על הקרקע ולא על הנייר. הוא הדגיש כי הגדלת מכסת העובדים הזרים, חיזוק רשות האוכלוסין וחתימה על הסכמים חדשים עם מדינות נוספות נועדו לוודא שהאתרים ימשיכו לפעול והדירות יימסרו בזמן, וכי הממשלה תמשיך להסיר חסמים בדרך לבית עבור כל אזרח בישראל.
גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הדגיש את חשיבות התכנית לכלכלה הישראלית וציין כי ענף הבנייה הוא מנוע הצמיחה המרכזי. הוא הסביר כי בראשית המלחמה הופסקה אפשרות ההעסקה של עובדים ערבים מיהודה ושומרון, אך כיום מבוצעת הכנסת עשרות אלפי עובדים זרים נוספים, תוך קיצור ופישוט ההליכים, פתיחת הסכמים חדשים עם מדינות יעד והבטחת המשך קצב בנייה מהיר בישראל. סמוטריץ׳ הוסיף כי תכנית האצת הנדל״ן תאפשר לעשרות אלפי אזרחים לקבל פתרונות דיור ותחזיר את הענף לפעילות מלאה.



