בשנים האחרונות נסגרו כ-140 אתרי פסולת פיראטיים ביהודה ושומרון. הבוקר תפסה יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי, רכב ששימש לשרפה בלתי חוקית של נחושת שגורמת לזיהום אוויר חמור
אהרון סוויסה 15.06.2017
הרכב שנתפס. צילום: דוברות המנהל האזרחי יחידת הפיקוח במנהל האזרחי תפסה היום (ה) מכונית ששימשה לשריפה בלתי חוקית של נחושת ביישוב הערבי ג'יוס. המקום ששימש בעבר כאתר שריפת פסולת פיראטי, נסגר בעקבות פעילות של יחידת הפיקוח במקום.
במהלך השנה מבצע המנהל האזרחי אכיפה מתמדת נגד שריפה בלתי חוקית של פסולת שמהווה מפגע סביבתי חמור באזור יהודה ושומרון. נכון להיום, שופכים כשני מיליון ערבים פסולת באתרים מוסדרים ובמהלך השנים האחרונות נסגרו ושוקמו כ-140 אתרי פסולת פיראטים ברחבי יהודה ושומרון. דוגמא לכך ניתן לראות בסגירת אתר סילוק הפסולת בקלקיליה בינואר האחרון.
בעקבות שריפות אשפה בלתי חוקיות שגרמו לזיהום אוויר, סגר המנהל האזרחי את האתר שמשמש כיום כתחנת שינוע פסולת ממנה יוצאות כל יום משאיות בהן כ-15 טון של פסולת שמועברת לאתר החוקי זארת אל פינג'ן.
ניסיונות להקמת אתרים בלתי חוקיים לסילוק פסולת באזור נמנעו על ידי המנהל האזרחי. מנהל יחידת הפיקוח, מרקו בן שבת, מסר: "יחידת הפיקוח שמה כאחד מיעדיה המרכזיים את נושא אכיפת שריפות הפסולת הבלתי חוקיות, זאת על מנת לשמור על האקלים הסביבתי ועל בריאות תושבי אזור יהודה ושומרון".


